Miért van szinte minden sorozatban legalább egy meleg vagy egy leszbi pár?
Ezek az emberek ugyanúgy részei a társadalomnak mint a heteroszexuális fehér férfi. Azért ezt hoztam példaként, mert nagyon sokan ki vannak kelve magukból, hogy mi az hogy jelentősebb karakterek vagy főszereplők például
nők (= feminizmus szerintük)
vagy négerek (=fehér ember elnyomása szerintük)
vagy homoszexuális (=LGBT propaganda szerintük) karakterek egy műben.
Vannak, akik komolyan sérelmezik, hogy az eddig elnyomásban lévő kisebbségek kezdenek a médiában is megjelenni, holott ők mindig is jelen voltak és vannak az életben köztünk, csak tabu volt róluk beszélni.
Pedig attól, hogy megjelenik egy homoszexuális karakter egy filmben, sem több, sem kevesebb homoszexuális nem lesz a világon.
Én csak azt utálom mikor totál karakter és szerepidegen a dolog, most vegyünk pl egy szuperhősös filmet, hol fontos az, hogy most az a karakter meleg, lezbikus vagy akármi?
Itt a gond, hogy direkt nyomatják az ember képébe, hogy figyelj, az ott meleg karakter, vagy amott épp egy lezbi csók volt, mikor totál semmit nem tesz hozzá a történethez.
Ugyanaz mikor a reklámokba mindig kell egy fekete és egy kínai szereplő is...
Igen, a szuperhősöknél fontos a nemi hovatartozásuk😅
Minden egyes szuperhősnek van egy értékrendje, mindegyiknek. Hogy mit tart jónak és rossznak. A cél szentesíti az eszközt vagy nem? A nagyobb jóért szabad elhagynom azt az értékrendet amiért eddig kiálltam?
Ha egy szuperhős meleg, akkor általában azért az, mert a szuperhős identitásának egy része, hogy gyakran kiáll a melegekért. Ez olyan mintha azt mondtad volna, hogy egy szuperhős támogatja a halálbüntetést, mivel lesz nekünk több akkor az adott film/hős? Hát ha valaki támogatja ezt (főleg egy hős) akkor az sokat elárul róla
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!