Csak engem zavar, hogy Partizán címmel megy egy műsor? Ez után a Nyílas/Nyílasok című műsor jön?
10: Attól, hogy te valamivel nem értesz egyet, amit ott mondanak, még nem butaság. Nem tudom hány Partizán nevű műsor van, én egyről tudok, ami a jutubon van és az eléggé objektív annak ellenére, hogy egy olyan ember vezeti, aki a kormánnyal egyáltalán nem ért egyet. Mégis normális hangnemben, ellenzékit és kormányoldalit megkérdezve, kultúrált hangnemben beszélgetnek mindenféléről. A Trianonról szóló "adásba" se köthet bele még egy vérfideszes se, szakértőket, történészeket (és nem csak egyet) hallhatott akit érdekelt.
Szóval nem tudom, hogy ugyanarról a Partizánról van-e szó, mert amit én ismerek, abban nem mondanak butaságokat.
#11 Csak szólok, hogy nem csak kormány párti, baloldali van és szélső jobbos van. Van még sok más is.
Egyről beszélünk.
A kereszténységet ezotériának nevezni, vagy nem tisztázni, hogy nem arra mondta. Hát a műsorvezetőt ássa olyan mélyre, hogy még a Kásler Miklós is kevésbé megkérdőjelezhető lesz.
Nem, nem vagyok vallásos.
Nem vagyok rendszeres Partizán néző, néhány videót láttam csak. Nem tudom mikor és miért mondta, de szerintem nincs azzal gond, ha ezotériának nevezi bárki a vallást, hiszen az az ő véleménye. Gondolom azon nem sértődsz meg, ha az ateisták nem hisznek Istenben, vagy ha más vallás hívei nem abban az Istenben hisznek, amiben a keresztények. Akkor azzal mi a baj ha valaki azt mondja, hogy ő sem hisz Istenben és szerinte a vallás ezotéria.
Az sokkal nagyobb baj (ha már Káslert említetted), ha egy orvos (pláne ha egészségügyi miniszter vagy mi) azt jelenti ki, hogy a tízparancsolat betartásával minden betegség megelőzhető és meggyógyítható. Szerintem te se mennél egy ilyen orvoshoz ha bármilyen panaszod van.
De elkanyarodtunk a kérdéstől.
Partizánok nemzeti, felekezeti és még vallási alapon is jellemzően öltek meg nagyobb vagy óriási számban embereket.
Helyesbítek: A partizánok között voltak, akik nemzeti, felekezeti és még vallási alapon is öltek meg embereket.
A partizánok elszigetelt csoportok voltak, nem egy ideológia, egy nagy egység, ami azért jött létre, hogy embereket öljön, hanem azért, hogy az elnyomó hatalom, a diktátor ellen lázadjanak. Természetesen ezt fegyverrel tették és akinek a kezébe fegyver kerül, azok között van, aki ezzel visszaél. Mindenhol vannak hülyék, gonoszak, erőszakosak. A rendőrök között is. Mégse mondjuk, hogy az összes rendőr vallás vagy bőrszín alapján öl emebereket.
#16 A céljaikba már végképp menjük bele! Mert ahhoz itt másoknak is, nem csak az érettségig tartó tévesen történelem oktatásnak nevezett, csak butitásból és ideologiai nevelésen túl kellene látni.
De a orosz, szerb és olasz partizánok elöbbi két nemzet fiainak és lányainakb emberiség ellenes bűnei azért elég ismertek hazánkban is.
#16 Amúgy maga a partizánság is csak rehabilitálva lett.
A Francia Ellenállás például egy terrorszervezet volt. Hogy a cél szentesíti-e az eszközt, az egyéni meggyőzödés kérdése.
Megint általánosítasz. Maga a partizán szó, annak jelentése nem jelent se terroristát, se fajgyűlölőt, se gyilkost, se más hasonlót. A hazája elnyomása ellen küzdő szervezetet jelenti. Ahogyan a kommunizmus se azt jelenti eredetileg, ami megvalósult belőle. És a kapitalizmus se azt jelenti, hogy akkor zsákmányoljuk ki a szegényeket.
A partizán című műsor névválasztása eléggé érthető. Nem kell kiválogatni a rossz példákat és rámondani, hogy ezekkel azonosul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!