Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Csak engem zavar, hogy Partizá...

Csak engem zavar, hogy Partizán címmel megy egy műsor? Ez után a Nyílas/Nyílasok című műsor jön?

Figyelt kérdés
A partizánok úgyanugy rengeteg háborús bűnt követtek el. Sőt jelemzően csak azt követtek el.

2020. jún. 4. 14:14
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

10: Attól, hogy te valamivel nem értesz egyet, amit ott mondanak, még nem butaság. Nem tudom hány Partizán nevű műsor van, én egyről tudok, ami a jutubon van és az eléggé objektív annak ellenére, hogy egy olyan ember vezeti, aki a kormánnyal egyáltalán nem ért egyet. Mégis normális hangnemben, ellenzékit és kormányoldalit megkérdezve, kultúrált hangnemben beszélgetnek mindenféléről. A Trianonról szóló "adásba" se köthet bele még egy vérfideszes se, szakértőket, történészeket (és nem csak egyet) hallhatott akit érdekelt.

Szóval nem tudom, hogy ugyanarról a Partizánról van-e szó, mert amit én ismerek, abban nem mondanak butaságokat.

2020. jún. 4. 18:26
 12/25 A kérdező kommentje:

#11 Csak szólok, hogy nem csak kormány párti, baloldali van és szélső jobbos van. Van még sok más is.

Egyről beszélünk.

A kereszténységet ezotériának nevezni, vagy nem tisztázni, hogy nem arra mondta. Hát a műsorvezetőt ássa olyan mélyre, hogy még a Kásler Miklós is kevésbé megkérdőjelezhető lesz.

Nem, nem vagyok vallásos.

2020. jún. 4. 20:14
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok rendszeres Partizán néző, néhány videót láttam csak. Nem tudom mikor és miért mondta, de szerintem nincs azzal gond, ha ezotériának nevezi bárki a vallást, hiszen az az ő véleménye. Gondolom azon nem sértődsz meg, ha az ateisták nem hisznek Istenben, vagy ha más vallás hívei nem abban az Istenben hisznek, amiben a keresztények. Akkor azzal mi a baj ha valaki azt mondja, hogy ő sem hisz Istenben és szerinte a vallás ezotéria.

Az sokkal nagyobb baj (ha már Káslert említetted), ha egy orvos (pláne ha egészségügyi miniszter vagy mi) azt jelenti ki, hogy a tízparancsolat betartásával minden betegség megelőzhető és meggyógyítható. Szerintem te se mennél egy ilyen orvoshoz ha bármilyen panaszod van.

2020. jún. 4. 20:24
 14/25 A kérdező kommentje:
Pont arra utaltam, hogy egy kritikában, egy ilyen emberről a kritikus minimum nagyon-nagyon megkérdőjelezhető dolgot mond, ott a kritikát ássa alá. - ezért hülyeség igazából.
2020. jún. 4. 20:34
 15/25 A kérdező kommentje:

De elkanyarodtunk a kérdéstől.

Partizánok nemzeti, felekezeti és még vallási alapon is jellemzően öltek meg nagyobb vagy óriási számban embereket.

2020. jún. 4. 20:51
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Helyesbítek: A partizánok között voltak, akik nemzeti, felekezeti és még vallási alapon is öltek meg embereket.

A partizánok elszigetelt csoportok voltak, nem egy ideológia, egy nagy egység, ami azért jött létre, hogy embereket öljön, hanem azért, hogy az elnyomó hatalom, a diktátor ellen lázadjanak. Természetesen ezt fegyverrel tették és akinek a kezébe fegyver kerül, azok között van, aki ezzel visszaél. Mindenhol vannak hülyék, gonoszak, erőszakosak. A rendőrök között is. Mégse mondjuk, hogy az összes rendőr vallás vagy bőrszín alapján öl emebereket.

2020. jún. 4. 21:00
 17/25 A kérdező kommentje:

#16 A céljaikba már végképp menjük bele! Mert ahhoz itt másoknak is, nem csak az érettségig tartó tévesen történelem oktatásnak nevezett, csak butitásból és ideologiai nevelésen túl kellene látni.

De a orosz, szerb és olasz partizánok elöbbi két nemzet fiainak és lányainakb emberiség ellenes bűnei azért elég ismertek hazánkban is.

2020. jún. 4. 21:08
 18/25 A kérdező kommentje:

#16 Amúgy maga a partizánság is csak rehabilitálva lett.

A Francia Ellenállás például egy terrorszervezet volt. Hogy a cél szentesíti-e az eszközt, az egyéni meggyőzödés kérdése.

2020. jún. 4. 21:12
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Megint általánosítasz. Maga a partizán szó, annak jelentése nem jelent se terroristát, se fajgyűlölőt, se gyilkost, se más hasonlót. A hazája elnyomása ellen küzdő szervezetet jelenti. Ahogyan a kommunizmus se azt jelenti eredetileg, ami megvalósult belőle. És a kapitalizmus se azt jelenti, hogy akkor zsákmányoljuk ki a szegényeket.

A partizán című műsor névválasztása eléggé érthető. Nem kell kiválogatni a rossz példákat és rámondani, hogy ezekkel azonosul.

2020. jún. 4. 21:56
 20/25 A kérdező kommentje:
Eufemizmus azt mondani, "A partizánok között voltak, akik". Mert nem nagyon voltak olyanok, akik nem.
2020. jún. 4. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!