Michael Jacksont én tartom csak túlértékeltnek?
Túlértékeltnek lehet nevezni egy olyan előadót, akinek a nevét még az utolsó zsákfaluban is ismerik?
Nem hiszem.. az már egy olyan kiváltság, ami sok-sok tényező profizmusának köszönhető. Természetesen tapasztalt szakemberekkel dolgozott(Melyik híresség, nem?), ő is az volt és így működik a pop-szakma. Nem elég az, hogy valaki jól énekel... az semmi! Jó előadónak is kell lenni, egyedinek, kreatívnak vagy nem érsz semmit.
A háttér munka pedig a hallgatókat nem érdekli, de szakmán belül megvan az ő elismerésük is.
Első: miért kaptam a linket? Jó a cover és jó nagyon az eredeti is, nem értem, ez mire volt jó.
"Túlértékeltnek lehet nevezni egy olyan előadót, akinek a nevét még az utolsó zsákfaluban is ismerik?"
Mi az összefüggés? Amúgy nyilván olyat nem lehet túlértékeltnek nevezni, aki nem világhíres. Szóval ja, ez kábé a definíciója. Ne haragudj, de nem értetted meg,amit írtam. Nem azt mondtam, hogy nem híres. Azt kérdezem, milyen jogon írják az ő számlájára a hangzást például.
"Jó előadónak is kell lenni, egyedinek, kreatívnak vagy nem érsz semmit."
Igen, az volt.
"A háttér munka pedig a hallgatókat nem érdekli, de szakmán belül megvan az ő elismerésük is."
De érdekli őket, különben miért jönnének azzal, hogy hányan loptak a dalaiból? Ha nem ő írta őket, ez miért az ő érdeme?
3-as, hogy érted, hogy túl nagy a szakadék? Ezt negatívumként mondod?
Szerintem volt hatása a zeneiparra, például a tánca, a klipjei, a stílusa. csak olyasmit ne tulajdonítsunk neki, amihez semmi köze nem volt.
A menedzsere egyszer adott egy interjút, amiben azt mondta,hogy ő volt a legtehetségesebb ember, akivel dolgozott. Hát, szerintem akkor dolgozhatott volna másokkal.
Nem igazán. Zenetörtenet szempontjából nem volt nagy hatása. Önmagában egy érdekes jelenség volt.
A meghatározót úgy vedd, hogy Chuck Berry, Velvet Underground, T. Rex, Sex Pistols, etc, tehát akikhez peldául egy vagy több új iranyzat kialakulása köthető, ergo nyomot hagytak a zenében, közrejátszottak az alakulásában.
Hiába zseniális mondjuk a Dire Straits, nem lehet azt mondani, hogy nagyon meghatározóak lettek volna, megvolt a saját jellegzetes stílusuk, de akkor is nagyjából ugyanitt tartana a zene, ha nem lettek volna. Ugyanez a helyzet Jacksonnal. Szerintem.
"#5: Ha ennyire jó ez a szám, akkor vajon túlértékelt-e?"
Mi köze Jacksonhoz? Épp ezt mondom! Ugyanazt csinálod, amire már reagáltam: miért tulajdonítunk olyat neki, amihez semmi köze. Szeretem a Man In The Mirrort, nem ő írta,és ha ő írta, akkor is max. a dalszöveget.
Tehát minden dal túlértékelt, amit nem egyedül írt, adott elő összes hangszeren és énekelt el egy ember és emellett váltotta meg a világot, mert vagy ő volt az első, aki ezzel befutott (nem az első, aki létrehozta = sex pistols)...
Így legalább megmagyaráztátok, mitől lesz valami nektek érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!