Hogyan "dolgoznak" a zenészek/énekesek?
Szia! :) Én sem vagyok profi, de keményen kűzdök a sikereimért. Nagyon szeretek énekelni, és bár nem vagyok profi, fárasztó így is a munka. Kezdjük az énektanárral, ami minimum 1 óra kemény hangképzés. Nem is beszélve arról, hogy ennél többet kell énekelni napi szinten, és ez elég fárasztó tud lenni. Akkor ott van a dalszerzés, számomra ez nem fárasztó, de ez is kimerítheti lelkileg az embert. :) Ami viszont igazán kemény munka, az a stúdiózás: rettentően fárasztó és kimerítő, nehezebb mint aminek látszik. Ezt én is tanusíthatom! :) Először felénekeled az egész dalt, utána részenként szinte az egészet és ezt addig amíg nem lesz tökéletes a szám. Ez is egy több órás folyamat és eléggé kimeríti az embert.
Ami még lelkileg "megvisel", azok a fellépések. A hosszú utazások és a fellépés előtti izgalom jobban lefárasztja az embert mint egy kemény nap! És akárki akármit mond, az ember mindig izgul a fellépése előtt! :))
Ezenkívül, ha profi vagy (ebben már nem vagyok járatos), úgy tudom járni kell megbeszélésekre, konferenciákra, sajtótájékoztatókra stb-re. Bizonyos helyeken kötelező megjelenni. Minden videoklip forgatást hosszas megbeszélés előz meg: szereplőválogatás, táncpróbák stb.
Egyszóval: szép a hírnév, de kemény munka előzi meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!