Kezdőoldal » Szórakozás » Sztárok, bulvár » Hogyan "dolgoznak" a zenészek/...

Hogyan "dolgoznak" a zenészek/énekesek?

Figyelt kérdés
Nem vagyok otthon a témában, kérlek segítsetek. Annyit tudok, hogy kell stúdióba járni, meg turnézni, szöveget írni, de mit még? Sokszor mondják, hogy rengeteg munka volt a turnéban/lemezben, de mégis hogyan zajlanak ezek?

2012. júl. 3. 20:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
én sem vok jártas, hát ha turnézni indul mondjuk világ körüli abban tényleg sok munka van. Gondolom akkor előtte rengetek próba( tánc, ének) meg fizikailag is felkészül gondolok az edzésre h azért egy 10 perc után ne lihegve énekeljen,(mondjuk lehet playbackel de hát akkor is) és azért a színpadon is jól nézzen ki.A nagy sztároknál sok turná állomás szokott lenni és azért még az utazás is fárasztó, főleg mondjuk ha alig lép fel az egyik helyen de már indul a másikra.Meg eleve egy látványos showt nem kis dolog összehozni sok meló van benne, a stábnak meg stb is sok munkája van benne. Hát egy lemez elkészítése sem egyszerű. Ugye szöveget írni, dalt szerezni hozzá, felénekelni meg nem tom ez hogy zajlik de van olyan aki egy évig is dolgozik rajta
2012. júl. 3. 21:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
a turnék sok szervezés igen.. utlevelek .. engedélyek.. esetleg vízum... és egyebek megkell felelni imitt amott a vámnak.. ilyet olyat nem vihetnek be.. helyszinek megszervezése...
2012. júl. 4. 01:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Valaki azt mondta egy interjúban, hogy próbálgat a gitárján dallamokat, gyorsan felveszi, hogy ne felejtődjön el, aztán arra a dallamra próbál szövegeket énekelni:)
2012. júl. 4. 21:12
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! :) Én sem vagyok profi, de keményen kűzdök a sikereimért. Nagyon szeretek énekelni, és bár nem vagyok profi, fárasztó így is a munka. Kezdjük az énektanárral, ami minimum 1 óra kemény hangképzés. Nem is beszélve arról, hogy ennél többet kell énekelni napi szinten, és ez elég fárasztó tud lenni. Akkor ott van a dalszerzés, számomra ez nem fárasztó, de ez is kimerítheti lelkileg az embert. :) Ami viszont igazán kemény munka, az a stúdiózás: rettentően fárasztó és kimerítő, nehezebb mint aminek látszik. Ezt én is tanusíthatom! :) Először felénekeled az egész dalt, utána részenként szinte az egészet és ezt addig amíg nem lesz tökéletes a szám. Ez is egy több órás folyamat és eléggé kimeríti az embert.

Ami még lelkileg "megvisel", azok a fellépések. A hosszú utazások és a fellépés előtti izgalom jobban lefárasztja az embert mint egy kemény nap! És akárki akármit mond, az ember mindig izgul a fellépése előtt! :))

Ezenkívül, ha profi vagy (ebben már nem vagyok járatos), úgy tudom járni kell megbeszélésekre, konferenciákra, sajtótájékoztatókra stb-re. Bizonyos helyeken kötelező megjelenni. Minden videoklip forgatást hosszas megbeszélés előz meg: szereplőválogatás, táncpróbák stb.

Egyszóval: szép a hírnév, de kemény munka előzi meg.

2012. júl. 6. 14:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Húú, köszönöm szépen, így leírva tényleg iszonyú fárasztó lehet. Neked pedig kedves utolsó, sikerekben gazdag karriert kívánok!:)
2012. júl. 6. 18:43
 6/6 anonim ***** válasza:
A turnék, koncertek tényleg fárasztóak, de szerintem egy stúdiózás már nem annyira. Az énekesnek csak fel kell énekelnie és szerintem ez nem nagy dolog. A dalokat meg általában nem ők írják, azt mások rendezik el.
2012. júl. 13. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!