Bill Gates gyerekei már megkapták az oltást?
"Elég jól használod a guglit. Keress rá."
Nem fogok. Te mondtál valamit, úgyhogy neked kell(ene) bizonyítanod, hogy amit mondtál, az úgy van. Nehogy már az én feladatom legyen bebizonyítani, hogy neked igazad van.
Gyakorlatilag a hagyományos keresők mind ugyanazt a factcheck infót dobják ki mint ez itt.
De az eredeti hír is be van linkelve ebbe a cikkbe. Tulajdonképpen az információ Bill Gates volt dokijától származik, amit lefactcheckeltek, tehát biztosan hamis :D
Durva ahogy ezek a keresőmotorok működnek politikai utasításra. Kiábrándító.
A birka mégis benyalja a factchecket mint a szentírást.
Nem mondom hogy irónikus a dolog, de az oldalon alul, felül pénzért kunyerálnak mert a háttérhatalom így meg úgy:D
Mondom én hogy jó biznisz
25
De nem érted a lényeget?
A keresőmotorok már így működnek, gyakorlatilag csak factcheck oldalakat nyomnak a képedbe, politikai utasításra.
A legtöbb hír amúgy is közösségi médián indul ahonnan percek alatt törlik meg bannolják aki felrakja.
Szóval egész tökéletes kis cenzúra gépezetet implementálta a Covid időszak alatt.
"Tulajdonképpen az információ Bill Gates volt dokijától származik, amit lefactcheckeltek, tehát biztosan hamis :D"
Nem, nem Bill Gates volt dokijától származik, hanem a yournewswire.com álhíroldalról, ami:
- nem nevezi meg a doktort, se azt, hogy mikrotól meddig volt a doktora, hogyan jutott Bill Gates személyes adataihoz (ha már nem ő kezeli, akkor eleve nem férhet hozzá, ilyen személyes információkat az orvosi titoktartás és az adatvédelmi szabályok miatt nem is adhatna ki egyébként)
- egy állítólagos seattle-i orvosi szimpóziumra hivatkozik, de annak se nevét, se helyét, se idejét nem közli
tehát nincs bizonyítva az állítás - "a birka mégis benyeli" az alátámasztatlan információkat
24# Igen, ezért linkeltem.
27# A factcheckerek sztem kontraproduktívak, mert olyanokhoz is eljuttatnak összeesküvés elméleteket, akik ilyeneket egyébként nem keresnének. Ha az esetek 95%-ban igazuk van az senkinek a véleményét nem fogja megváltoztatni, de ha 1-2 alkalommal tévednek, abból meg elég kemény hír lesz, amivel kiröhögtetik magukat, aminek hosszútávon az lesz a következménye, hogy azt se hiszik el nekik, amit egyébként el kellene.
3.-4. vonalas oldalakat meg eleve ritkán dob fel a Google hacsak nem direkt a címére keresel rá.
"De ha kiderül, hogy mindenki meghal aki oltást kapott, ahogy azt az összeesküvéselmélet-hívők szeretik terjeszteni, és ők "elfelejtenek" akkor úgyis hajtóvadászat indul majd ellenük főleg, hogy Billnek eleve rossz a megítélése oltásügyben a jobbos szavazók között."
Mi okuk van ezt terjeszteni?
Mindenesetre, én 3 oltás után élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!