Kezdőoldal » Szórakozás » Sztárok, bulvár » JK Rowling (a Harry Potter...

JK Rowling (a Harry Potter írónője) miért lett transzfób?

Figyelt kérdés

2023. máj. 14. 12:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
79%
Nem lett az az igazat mondja
2023. máj. 14. 16:15
 12/19 anonim ***** válasza:
80%
Mert a sok hülye kitalálta, hogy az lett.
2023. máj. 14. 16:28
 13/19 anonim ***** válasza:
81%
Mert ráfogták. Mert merészelt igazat mondani.
2023. máj. 14. 16:50
 14/19 anonim ***** válasza:
89%

"Rowling évekig csöndben maradt mégis. A fordulópontot egy konkrét ügy hozta el 2019 végén. Maya Forstater ügye. A brit nőt nem sokkal korábban azért rúgták ki a munkahelyéről, mert a közösségi médiában annak a véleményének adott hangot, hogy a nemek nem társadalmi konstrukciók, azokat nem lehet bemondásra megváltoztatni. Hogy férfi és nő: valóságos kategóriák. Ezzel konkrétan egy éppen zajló törvényi átalakításhoz szólt hozzá, amely már az önmeghatározást elégnek tekintette a nemváltáshoz. Forstater munkaügyi bíróságra vitte kirúgásának ügyét, de a bíró ellene döntött. Úgy ítélte meg, ez a vélemény sértő, kirekesztő, nem illeti meg az alkotmányos védelem.

Rowling csöndben már évek óta foglalkozott a transzkérdéssel, tanulmányokat és könyveket olvasott, adásokat nézett, de itt szakad el nála a cérna.

14 millió Twitter-követője eszközén villant fel az üzenete 2019 december 19-án: „Öltözz, ahogy akarsz, nevezd magad, aminek kedved tartja, feküdj le bármely felnőttel, aki szintén szeretne veled, éld az életed békességben és biztonságban, de nőket erőszakkal kitenni a munkahelyükről, csak mert szerintük a nemek valóságosak… Mayával vagyok.”

Nem hirtelen felindulásból írt: előtanulmányainak köszönhetően pontosan tudta, mi következik majd. Úgy is lett. Bigott TERF lett, transzfób, náci, akinek kussolnia kellene. Nem élvezte, de nem bírt volna tükörbe nézni tovább, ha nem szólal fel ő, aki megteheti – mondja"

2023. máj. 14. 19:58
 15/19 anonim ***** válasza:
81%
" Az ő megélhetése ráadásul nincs veszélyben, van már elég pénze, ellentétben azokkal, akiket kitesznek a munkahelyükről a véleményük, félelmeik miatt. Amelyek elég megalapozottak, amikor arról van szó, jelenthet-e veszélyt nőkre, hogy egy férfi bemondásra nő lehet. Nem csupán elméleti lehetőség, de immár tény: női börtönben elhelyezett „transz nő” erőszakolt női rabokat a briteknél, női öltözőben pedig kislányt zaklatott egy másik „pénisszel rendelkező nő”."
2023. máj. 14. 20:13
 16/19 anonim ***** válasza:
26%
#15 Női börtönökben biológiai nők is erőszakoltak már. Kislányt is zaklattak biológiai nők. Mondd el nekem, miért kell ezt kiemelni, ha már transzokról beszélünk? Továbbra is csak a transzok elenyésző (<1%-a) részes ilyenekben, miért kell a maradékot, aki nem követ el bűnöket egybevenni velük?
2023. máj. 14. 20:24
 17/19 anonim ***** válasza:
62%
És szerinted azonos az amit egy nő tehet veled, meg az amit egy magát nőnek tituláló hapsi? Rohadtul nem ugyanaz. A dolog lényege meg egyértemű: nem kéne egy potenciális erőszaktevőt bebaszni a nők közé, csak mert kijelenti hogy ő nő. Letojom ha azután kerül nők közé ha már nincs pénisze, de addig leszarni mások biztonságát, holmi polkorrektségi hisztiből, az durva.
2023. máj. 14. 20:28
 18/19 anonim ***** válasza:
69%
Magyarán azzal van baj, hogy a transznak több joga van bemenni az fizikailag valóban nők közé, mint a nőknek a biztonsághoz.
2023. máj. 14. 20:30
 19/19 anonim ***** válasza:
46%
Az nem transzfóbia hogy valaki nem bólogat ész nélkül mindenre egy csoportnak, nem tapsol közben ahhoz ami mások kárára történik. Itt vagyok én, az erőszak túlélő: tehát ha én nem tapsikolok ha beengednek az öltözőbe a nyakamra egy olyan embert, akinek férfi nemiszerve van, akkor transzfób vagyok? Nincs jogom félteni a biztonságomat, csak mert az illető akit fenyegetésnek érzek, egy éppen körbeugrált csoport része? Miért vagyok kevesebb annál a "nőnél" aki férfinak született?
2023. máj. 16. 00:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!