Private Sabina miért olyan ellenséges a férfiakkal?
Itt nem a genderről van szó, hanem hogy ezek szexista, bántó kijelentések akár egy nő, akár egy transz nő szájából. Ilyesmit csak úgy nem jelentünk ki általánosságban, attól hogy korábban bántalmazottak voltunk. Az természetes, hogy tartózkodik vagy ellenszenvet érez bizonyos férfiakkal szemben, de azzal már átesik a ló túloldalára, hogy ilyen megjegyzéseket tesz az "összes férfiról".
Én arra is gondoltam, hogy nála ez egy eszköz, hogy több feliratozót szerezzen, de ahogy láttam, férfiak is írnak neki és követik őt. Arra nem is gondol, hogy ezek a kijelentések rájuk is sértőek lehetnek. Sokszor annyira meggondolatlan, alpári és lenéző, mintha egyedül ő lenne tökéletes és természetesen a nőket isteníti.
Én sajnálom, hogy ennyire szexista, mert ha nem foglalna ennyire állást, lehet többen felfigyelnének rá, de így nem csoda, hogy sokan utálják, pedig sokszor tényleg segítőkész és humoros, de ami sok, az sok.
Őszintén? Szerintem az emberek jó része nagyon magasról tesz rá, hogy mit mondd vagy mit nem. Most ha valaki ezen fennakad, hogy jajj szexista a kijelentése, azzal kb pont a genderlobby conatra ül fel, ahol pont ezeken is lovagolnak, hogy akár a nőt ne nőnek nevezzék, hanem szülésre képes embernek vagy mi volt egy fél éve az angoloknál felvetés pl, vagy mentruálni képes ember, nem tudom.
De ennyi a lényege, hogy most mi van kijelentette? Változik ettől bármi? Nem. Ha meg foglalkoznak vele akkor potn a célját éri el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!