Mi a véleményetek azokról a youtube videósokról akik leginkább gyermekeknek készítenek tartalmat? Többi lent.
Nem minden gyermek kedveli a Tech tartalmakat, de ha kedvenc játékukról tudnak nézni videót az jobban lekötik őket. Én személy szerint nincs vele problémám, hisz én is (és szerintem sokank is) 9-10 éve erőszeretettel néztem hasonló csatornákat, csak akkori időben Zsdav, pingvinharcos, James, később Chabinho volt. Majd idők során kinőttem belőle, mint sokan mindenki és más tartalmat követ helyette ma már. Ezt azért írom, mert rengetegen szólnak le kissrácokat azért, mert Minecraft- vagy más videójátékokhoz kapcsolódó tartalmakat fogyasztanak Youtubeon nagyobb prioritásban, de attól nem lesznek butábbak, sőt, néha még tanulni is tudnak belőlük.
Azonban nyílván nem egy, nem is két botrány alakult már ki egy magyar származású videósról, hogy némi pedofilitás is volt a háttérben. Ennek elkerülésére vannak a szülők, illetve a Youtube gyermekvédelmi algoritmusa.
Szerintem meg nagyságrendekkel érdekesebb teljesen más videósokat nézni, de ettől te pont ugyanúgy nem fogsz a The VR-ről átszokni a szerintem értékesebbekre, mint ahogy a gyerekek sem fognak átszokni az őket érdeklőkről. Mert őket az érdekli és nem más.
Pontosan azért vannak, akik különböző célközönségeknek, érdeklődési köröknek megfelelően gyártanak tartalmat, mert mindenkit más érdekel. Még azonos témakörön belül is előfordul, hogy valakinek egyik jobban bejön, mint a másik, vagy egyiket imádja, másikat el se tudja viselni. Ez pedig nem objektív érték mérés, hanem egyszerűen ízlés kérdés. Ízlésekről pedig egyszerűen nincs értelme vitatkozni.
A média használatára és veszélyeire viszont egyre fontosabb megtanítani a gyerekeket. Például, hogy nem szabad mindent tényként elfogadni, csak mert fent van az Interneten, meg sokan lájkolják.
Ugyanígy azt is meg kell nekik tanítani, hogy vigyázni kell azokkal a dolgokkal, amit mások kérnek tőlük, még akkor is, ha nagy tiszteletnek örvendő, akár híres és ismert emberek kérik.
Teljesen mindegy, hogy egy YouTuber, híres énekes, színész, tanár, sportedző, pap, vagy más él vissza valakinek a hiszékenységével éppen ezért a veszélyekre kell felhívni a figyelmüket és nem csak a YouTube vagy más média felületeket démonizálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!