Rengeteg influenszer, celeb, prosti, mind oda vágyik.
Nincs ott semmi, csak hatalmas giccses épületek, magasművészeti érték nélkül. Sokkal több élet van New Yorkban vagy Tokioban, mint Dubaiban. 100x inkább utáznék izgalmasabb helyekre, mint oda, ahol a gejlen kívül szó szerint semmi nincs.
2022. szept. 25. 19:11
1/10 anonim válasza:
Mert ezt látták a többiektől. Amúgy nem olyan rossz, télen 30-40 a retúr jegy és simán strandidő van. Nem is olyan drága ha nem a központban foglalsz szállást, a kaja sem vészes. Téli kiruccanásnak tök jó. Nem a látványosságok miatt, hanem strandolni.
2022. szept. 25. 19:19
2/10 A kérdező kommentje:
Azért veszélyes is tud lenni, főleg nőknek.
2022. szept. 25. 19:23
3/10 anonim válasza:
Teljesen jó az értékrended, kedves kérdező.
De hidd el, a prolik, a trógerek és a büdös parasztok ezt úgysem értik meg.
2022. szept. 25. 19:29
4/10 anonim válasza:
2
Nem olyan gáz ha az asszonynem lófrál éjszaka egyedül az indiai munkásnegyedben. A helyi muzlik meg kelet-európából hozatják a luxusprostikat szóval nincsenek rászorulva a csáléfogú szakadt magyar csajokra.
2022. szept. 25. 19:48
5/10 anonim válasza:
A világ elég kevés pontján tudsz januárban strandolni repülővel, szállással és költőpénzzel egy hétig 150 ezer forintból. A biztonság hiányát nemtom miből gondolod, biztonságosabb, mint bármelyik magyar város. Építészetben ha New Yorkot szeded elő, akkor pont nincs akkora különbség, a modern felhőkarcoló-építészet meg ilyen, abból viszont ott van a legmagasabb. Nem az Emirátusok a kedvenc országom, viszont télből a nyárba útnak az egyik legokébb, ha nincs 15-30 napod Ázsia vagy Latin-Amerika fele venni az irányt. Plusz fillérekért lehet menni Ománba is, ami meg a világ egyik legjobb helye.
2022. szept. 25. 22:45
6/10 A kérdező kommentje:
Azaz egyesek csak pragmatikus okokból választják nyaralásnak ezt a helyet. Ez még érthető is, egyébként nem igazán. NYC építészetét pedig nem is lehet összehasonlítani azzal giccsparádéval, ami ott van. Olyan, mintha Dosztojevszkijt akarnám összehasonlítani Várkonyi Andi legújabb regényével.
2022. szept. 25. 22:50
7/10 anonim válasza:
Amúgy voltál a szóba került helyek mindegyikén? Én igen és annyira különbözőek, hogy teljesen felesleges összehasonlítani őket. Az alapján amit eddig írtál, személyesen keveset láttál a világból, pedig a közvetlen tapasztalat általában tök más. New York például nekem elég keveset adott, New Orleanst meg imádtam, hasonlóképp Peking picit csalódás volt, Csengdu meg Csungking meg a kedvenc városaim közé kerültek. Dubaj éppúgy nem hasonlítható egy európai vagy ázsiai nagyvároshoz, mint mondjuk Chicago: sokkal rövidebb a történelme, nem azt fogja adni, mint Firenze vagy Szamarkand.
2022. szept. 25. 23:30
8/10 A kérdező kommentje:
Dubajban még nem voltam, de nem azért nem voltam még, mert nem tehetném meg, hanem mert giccses és “olcsó”.
Nyilván mindenkinek más a személyes preferenciája, New Yorknak van egy hangulata, igaz a korábbi évtizedekben sokkal kiemelkedőbb volt, mint most, de tagadhatatlan, hogy hangulatos a sajátos esztétikája miatt. Az hogy neked semmit nem adott NYC az nem NYC hibája. Valakinek nagyobb élményt nyújt Dubai és giccs, mint a történelemmel átitatott helyek. Ami nem a hely hibája, hanem a személy korlátozottsága az oka. Egy olasz falu is sokkal izgalmasabb, mint Dubai, legalábbis szívesebben vennék oda repjegyet, mint Dubaiba.
2022. szept. 25. 23:49
9/10 anonim válasza:
@8 Ezen a ponton kicsit tét nélküli beszélgetni a dologról, hiszen nyilván eldöntötted, hogy neked van igazad, de NYC-t emlegetni történelmi helyként, elég nevetséges, Nyugat-Európában egy átlag seprűtárolónak hosszabb történelme van, mint New York legrégebbi épületeinek. Ettől meg még rengetegen imádják, miért is ne imádnák. Annyit írtam, hogy személy szerintem nekem nem volt akkora élmény, mint mondjuk először megérkezni Indiába vagy elmenni életem első szafarijára vagy túrázni a Himalájában vagy fürödni egy cenoteban. Értem én, hogy téged nem vonz Dubaj (magyarul így írjuk helyesen), de ettől még az emberek java nem a 4-5 milliós táskák miatt megy, hanem mert ezer más dolgot is lehet csinálni, király túraútvonalak vannak a sivatagban, kint lehet aludni táborban, szép, jó állapotban levő és jó infrastruktúrájú szabadstrandok vannak, a világkiállítás remek volt, fel tudsz menni a világ legmagasabb épületére, estébé.
2022. szept. 26. 08:54
10/10 anonim válasza:
“Giccses es olcso. Es sokkal tobb elet van mashol.” 😀
Nem voltal meg, de ilyen eros velemenyed van. Nalam mar ez egy hatalmas red flag.
Miert szeretik az emberek Dubait?
Tengerpart, napsutes, nincs eso. 🤷♀️
Nincs monszun- vagy hurrikanszezon.
Nekem egyebkent tetszik az epiteszete. Valoszinuleg 100-200 evvel ezelott hasonlo maradi emberek, mint te ugyanigy velekedtek New Yorkrol amikor epult.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!