"Amúgy hihetetlen, én linkeltem egy csomó bizonyítékot, sms-t, hangfelvételt, stb. "
Nem tudok mindenre koncentrálni és végigjárni. Nyugodtan emelj ki néhányat, amikről érdekel a véleményem.
"Az esküdtek arról sem tudhattak, hogy JD angliában vesztett, erre is mutattam bizonyítékot"
Ez eléggé egyértelmű, bizonyítani sem kell. Egyrészt az egy zárt tárgyalás volt, másrészt nem teljesen ugyanarról szólt a történet, harmadrészt pedig a pártatlanságot szolgálja. Amiből ki tudunk indulni, az ez a tárgyalás, amit elejétől a végéig végigkövethettünk. Nem értem, hogy mi alapján akarod felsőbbrendűnek tartani az UK eredményt, vagy milyen alapon mondhatod azt, hogy ahogy ez az ítélet hibás (véleményed szerint), miért ne lehetett hibás az UK bíró döntése is?
"mert korábban azt mondta valaki, hogy kétli, hogy több bíró mondta neki, hogy nem fellebbezhet."
Ez így van, de az UK eljárásnál meg kell említeni, hogy:
1. Nem Amber volt az alperes
2. Amber nem volt köteles közzétételre (az angol "disclosure" kifejezésre gondolok), azaz a bíró többízben elutasította hogy pl. megnézzék, tényleg nem adományozta e el a válóperben kapott pénzét. A mostani tárgyaláson például kiderült ugye, hogy több mint egy éven át hazudott arról, hogy eladományozta az összeget.
3. Depp bizonyos fellebbezései pont ezutóbbi tényre (obligation for disclosure) vonatkozott, amit aztán elutasítottak.
4. Az UK tárgyaláson is egy csomó bizonyítékot elutasított a bíró Depp oldaláról. Arról miért nem beszélünk? Például ugye 2-es pontom.
5. Arról is eshetne szó, hogy a bíró fia az alperes cégtulajdonos egy másik vállalatának dolgozott. Vagy arról, hogy nyakon volt öntve Amber megjelenése a metoo kampánnyal. Folyamatosan panaszkodsz, hogy Johhny eleve kivételes elbánásban részesül, mert híres, közben ezekről lazán megfeledkezünk.
+1, Johhny fellebbezései sosem azért voltak elutasítva, mert ne lehetett volna igaza, vagy ne tévedhetett volna az eredeti bíró. Jogtechnikai okok miatt lett elutasítva, javarészt azért, mert Amber abban az ügyben hivatalosan nem volt "party", azaz kívülálló volt. Érdekes jogharminozációs vita, hogy azért nem fellebezhetsz, mert a bíró eldöntötte, hogy egy adott tanú nem alperes érintettje az ügynek, ugyanakkor pont arra a tanúra alapozva hoz döntést. A bizonyítékok rendezése is ilyen probléma volt. Depp ügyvédjei nem azért fellebbeztek, mert új bizonyítékot tettek le az asztalra, hanem kifogásolták, hogy a már hozott bizonyítékok egy részét nem vette komolyan a bíró, vagy elutasította azokat. Egy bíró viszont nem fogja felülbírálni csak ezért a kollégáját. De ez hosszúra nyúlna most.
"És ezekhez a képekhez mit szólsz, régi paparazzi képek is vannak még abból az időszakból, amikor JD-vel volt:"
Már ne haragudj, de egy-egy piroskás arc egyáltalán nem számít zúzódásnak, másrészt botox útóhatásának is simán elmennek. Egyedül a felrepedt szájat mondanám érdemlegesnek, de azt is ezer minden okozhatja. A problémám továbbra is az, hogy Amber olyan dolgokat állít pl. törött orr, üvegszilánkokon való áthúzás/ráncigálás, teljes erőből mért ütések stb. amiket egyszerűen nem lehet elfedni sminkkel, senki se látta őket (senki olyan, aki tanúskodott is volna róla), nincsenek róla orvosi feljegyzések. Csak és kizárólag olyan sérülései voltak (ha voltak egyáltalán), amiket én is megtudok szerkeszteni magamnak itthon egy smink készlettel. Ez, így, gyenge.
"De gondolom még jó régen is, amikor senki nem tudott erről az egészről, már akkor is sérüléseket sminkelt magára meg a paparazzikat is megkérte, hogy segítsenek rá photoshoppal."
Mert az mennyivel hitelesebb és ártatlanabb, hogy hangfelvételeket bezzeg már akkor is gyűjtött? Amberről már kiderült, hogy saját magában is hajlamos kárt tenni. Egyrészt, másrészt pedig a mostani tárgyaláson is láthattuk mennyire függője a figyelemnek (legalábbis csak bepózolt egy kamerának tárgyalás közben). Harmadrészt pedig jó hogy felhoztad a photoshoppot, ugyanis magyarázd már el nekem, hogy lehet az, hogy az Amber által hozott fotók nagy része, ha nem mindegyike, miért ment át egy képszerkesztő programon? Mert a tárgyaláson bebizonyították, hogy átmentek egy ilyen programon, csak az eredeti kép hiányában azt nem lehet bizonyítani, hogy mit változtattak rajta.
Szóval bocs, de csak ismételni tudom magamat:
Ambernek komoly esélye volt, hogy megnyerje ezt a tárgyalást, de olyan önkriminalizáló bizonyítékokat, hazugságokat és viselkedést mutatott fel, hogy megnyerte az ügyet Deppnek. A tárgyaláson látottak és hallottak alapján pedig max. odáig tudunk elmenni, hogy egymást bántalmazták, de még ez sem jelenti azt, hogy ne érdemelné meg ezt a mostani ítéletet, hisz valós rossz szándékkal, valós anyagi kárt okozott Depp-nek, miközben ő halmozta a lóvét felkapaszkodva a hátán.
Ne haragudj, de erre nem lehet mit mondani, a forrásokat, amiket linkeltem nem nézed meg, a képeket nem veszed figyelembe, mert nincs az egész feje belilulva - többször írtam, hogy sokszor nem olyan látványos a sérülés, ahogy gondolod. Ez egy nagyon rossz üzenet más áldozatoknak, sokuknak egy képe sincs, Ambernek több is volt, paparazzi képek amiket dátum alapján hozzá lehet kapcsolni azokhoz az eseményekhez, amikről beszélt. Rengeteg ember van, aki nem így néz ki azután, hogy bántalmazták: [link] És ha valaki nem így néz ki, akkor az a véleményed, hogy "egy-egy piroskás arc egyáltalán nem számít zúzódásnak, másrészt botox útóhatásának is simán elmennek." Ez kritikán aluli hozzáállás, és durván bántó más áldozatoknak. A képszerkesztős dolognak pedig nézz utána, mert ez is meg lett magyarázva:
"The only editing of the photos that Depp's expert witness was able to prove was the file size changing, which could occur through her sending the pics through email or such. He also showed that some of the pictures were screengrabs. He said that her photos had gone through a 'photo editing software' but that software was just Photos 3.0, which is where pictures are stored on iPhones. Ultimately he concluded that there was no intentional manipulation of the images. Heard's expert witness who examined the photos was able to verify their originality."
De nem tudom, miről beszélsz, ha meg sem nézed a forrásaimat, már eldöntötted, hogy nem is érdekel. Hangfelvételt mindketten készítettek, ez is dokumentálva van, szerinted meg rosszindulatúan gyűjtögette őket, oké.
Ez az egyik hangfelvétel transcriptje: [link]
Amber azt mondja, hogy "I dumped you a week after [...] you beat the shit out of me.", Depp pedig azt, hogy "I made a huge mistake" és "I won't do it again." Itt (is) beismeri, hogy megverte. Akkor itt is hazudik? Vagy ezeket miért nem veszed észre?
Gondolom ez sem számít: [link]
Ebben hallani lehet, hogy Amber azt mondja, hogy "get off me": [link]
Egyébként te 0 forrással támasztottad alá az érveidet, én inkább erre mondanám, hogy gyenge, főleg úgy, hogy azt mondtad, hogy "nem tudok mindenre koncentrálni és végigjárni." Akkor nem lehet, hogy pár dolog elkerülte a figyelmedet? Ha van időd arra, hogy ilyen terjedelmesen válaszolj, akkor talán arra is van, hogy rendesen utánanézz, de nem akarsz mindennek utánanézni, így pedig nem sokat ér a válaszod.
Azt remélem nem gondolod komolyan, hogy a social media semmiben nem befolyásolta azt, ami történt, hatalmas lejáratókampány volt az egész, milliók gyűlölködtek és minden platform tele volt az egésszel. Többek közt (de nem csak) ezért nem gondolom, hogy ér annyit ez az ítélet, mint az UK-s. Azt sem értem, hogy Amber, ha már ilyen felkapaszkodó, miért nem több pénzzel távozott még akkor, amikor elvált Depptől. Megtehette volna, nem? Vagy szerinted erre az alkalomra várt, és most pofáraesett? Lol. Az elutasított bizonyítékokat továbbra sem veszed figyelembe, csak annyi az érved, hogy de Depp bizonyítékai is el lettek utasítva, igaz azzal nem fáradtál, hogy ezt alátámaszd valamivel, de mindegy, mert ettől még a helyzet ugyanaz, Amber olyan bizonyítékokat nem mutathatott be, amitől (még) egyértelműbb lenne, hogy Depp abuzív volt.
""nem tudok mindenre koncentrálni és végigjárni." Akkor nem lehet, hogy pár dolog elkerülte a figyelmedet? Ha van időd arra, hogy ilyen terjedelmesen válaszolj, akkor talán arra is van, hogy rendesen utánanézz, de nem akarsz mindennek utánanézni, így pedig nem sokat ér a válaszod."
A tárgyalás mind a 6 hetét végignéztem és hallgattam, ahogy az UK tárgyalás bírói kivonatát és érvelését is. A kérésem arra vonatkozott, hogy próbáljunk meg az egyik témáról a másikra haladni, különben kilométeres szövegeket kellene írnunk, információt vesztünk/keverünk/tévesztünk a párbeszéd közben. És boldogan mutatok bizonyítékokat is, ha témánál tudunk maradni, mert őszintén, csakmert élvezem az ilyen közös vitát (a kifejezés ártatlan értelmében), ha az meddő vitává alakul, akkor nem szívesen ölök bele energiát.
És akkor kezdhetjük szerintem azzal, hogy Amber fotói mennyire hitelesek, mind abban az értelemben, hogy realisztikusak-e a sérülései, mind pedig abban, hogy manipulálva lehettek e.
Ha neked ez így oké, nemsokára reagalok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!