Szerintetek megrendezett jelenet volt, hogy Will Smith megütötte Chris Rock-ot az Oscar gálán?
Állítólag Will Smith felesége valamilyen autoimmun betegség miatt veszti el a haját és Chris Rock ezzel kapcsolatban próbált meg elsütni valami poént, aminek az lett a vége, hogy Will Smith felment a színpadra és ököllel behúzott neki egyet. [link]
Szerintem az egyértekmű, hogy nem szabadott volna ezen poénkodni, a Will Smith által adott reakció vitatható, hogy jogos volt-e, de a fő kérdés az, hogy megrendezték a jelenetet vagy sem? Lehet egyszerűen csak akarták növelni az érdeklődést az Oscar gála iránt, a Will Smith felesége arcán nem úgy tűnt, hogy szóltak neki előre erről, viszont lehet akkor nagyobbat is ütött volna, nem tudom eldönteni. Utána meg tartott könnyes szemmel egy beszédet, hogy mennyire bánja.
Jó színész Smith, de annyira nem hogy ilyen jól játssza az elborult agyú férjet :)
Simán látszik hogy nem előlre megrendezett (főleg az arcon, testbeszéden és reakciókon), és akkor ezek várják hogy nézzék már valamibe a fekete színészeket, művészeket. pff majmok
Uh...volt már Oscar? Annyira nem érdekel ez az egész, gondolom mást sem és ezért kellett valami balhé.
Mondjuk nézném, ha végig színészek pofoznák egymást. Pl. Brie Larson megtépi Amber Heardöt vagy ilyesmik.
Ez így viszont langyi.
Tények:
- Chris Rock elsütött egy poént Jada kopaszságára utalva
- Jada betegség miatt veszítette el a haját
- Will Smith nevetett, legalábbis mosolygott a poénon, Jada arca viszont mindent elmond, hogy neki nem tetszett
- a kamerák vissza Chros Rock-ra (legalábbis amit én láttam videót), Will Smith felmegy a színpadra és lecsap neki egy úgynevezett csicskalángost (nem ököllel ütötte meg, ahogy a kérdező írja).
- ezután Chris ég mint a Reichstag a színpadon, próbálja menteni a helyzetet, de Will nem hagyja, sőt káromkodva felszólította, hogy többé ki ne merje mondani a felesége nevét
Feltételezések:
- Jada arcát valószínűleg Will észrevehette, hogy a poén neki nem esett jól
Fikciók, konteók, összeesküvés elméletek:
- mindez megrendezett volt, mondjuk azért mert Sean Penn beolvasztatná a szobrait, ezzel elterelve a témát, meg mit tudom én, olyan dolgokba kapaszkodva, mint pl. hogy Chris Rock nem védekezett, meg látni egy másik kameraszögből, hogy meg se üti (de basszus hallanni, hogy csattan a csicskalángos...)
- azért nem tett feljelentést Chris, mert megrendezett volt
Személyes véleményem:
A konteósok nézzenek már magukba! Úgy érveltek, hogy a mondandótokat alátámasztva nem létező dolgokat találtok ki és mindezt tényként adjátok elő. Ha van másik kameraszög, akkor linkeld, keress egy képet, videót abból a szögből, amin tisztán látszik, hogy nem üti meg. Talán Chros azért nem védekezett, mert nem gondolta, hogy ez megtörténhet, mert ez élő egyenes adás. Lehet azt hitte, csak figyelmeztetni fogja. Akit érdekel, keresse meg Christ és kérdezze meg tőle. Nem jelentette fel Will-t? Lehet van lelkiismerete. Úgy lehet vele, hogy megkapta amit megérdemelt. Az meg, hogy Will Smith reakciója mennyire elfogadható erősen véleményes. Szerintem rendben van, ha mindent átgondolok. Ő is ember, attól, mert világhírű és elő egyenesben milliók látják, nem pedig csak a Korona Presszó törzsvendégei: ugyanaz történt, valaki pofán lett csapva, mert olyat mondott, amit nem kellett volna. Pont.
A cancel culture valószínűleg tönkreteszi Will Smith-t, mert ebben a nagy PC világban "elítéljük a fizikai erőszakot!". De az rendben van, hogy egy beteg nőből viccet faragunk. Ha Will nem megy fel pofozkodni, valószínűleg senkinek, legalábbis kevesek kötötték volna össze a szálakat, mire utalt, mit mondott Chris Rock. Abból nem biztos, hogy lett volna médiahír, hogy mekkora büdös paraszt volt az Oscar gálán. Mert az volt. Abba képzeljen bele mindenki, hogy egy nőnek borzasztó fontos a haja, a nőiességének egyik záloga. Jada ezt vesztette el. Hordhadna parókát, tudom... Ezzel is ki van a tököm, az áldozathibáztatással. Mert mi közöd van hozzá, hogy miért nem hord parókát? Semmi. Ha érdekel, hívd fel, kérdezd meg. Lehet, hogy méltósággal elfogadta a betegségét, mit tudom én. De ez nem azt jelenti, hogy kacagni is tud rajta. Vannak, akik a saját testi fogyatékosságukon is tudnak nevetni, de ők azok az emberek. Ők ott tartanak, Jada ott, hogy kopaszon kimegy emberek közé, a világ elé. Nehogy már ő legyen a hibás, mert a roast vicceken ami felé irányult, nem tud nevetni!
Aki kicsit tud gondolkodni, az felfogja mi történt: egy paraszt kapott egy löfföst. Ennyi. A szervezők szerintem tudtak róla, hogy lesz ilyen poén, mert nagy valószínűséggel Chris Rocknak lekellett adni a szöveget, mit mond, aki ezt ellenőrzi, nem dobta vissza, hogy ezt ne, találj ki mást. Neki meg nem volt annyi esze, hogy felfogja. Mondhatott volna annyi más poént, de ő ezt választotta. Meglett az eredménye. Will Smith-t nem ítélem el, nem azt mondom, hogy én így oldottam volna meg. De amit tett, rendben van. Chris meg megérdemelte.
Az meg, ha emiatt visszaveszik a díjat Will-től... Nem mintha érdekelt volna valaha is, hogy tűkön ülve várjam az Oscar díjazottakat, de mikor megvolt a díjátadás, megnéztem a listát. Így is bohóckodás az egész, mert olyan feltételek kellenek a nevezéshez, amiknek semmi közük a filmművészethez. Na most mit von le Will Smith Richárd király szerepéből, mert kiosztott egy csicskalángost annak, akit a legjobban szeret? Semmit nem von le! Ezzel nem tud azonosulni az akadémia, az erőszakkal? Akkor vonják vissza, azonosulhatnak egy paraszttal, aki egy beteg nővel viccelődik. És itt nem arról van szó, hogy nő, meg hogy beteg. Hanem arról, hogy ez egy olyan dolog, amivel nem illik viccelődni, pusztán emberségből. Ezt "érezni kell". A poén egyenesen neki, Jada-nak szólt. Bár én nem lennék meglepve, ha mist Chris mindenféle nőjogi szervezettől kapna kígyót meg békát a nyakába, ugye, cancel culture, csókolom. Könnyebb lenne mindenkinek: Chris büdös paraszt, Will egy bunkó paraszt, aki a kiosztott a büdös parasztnak egy pofont. Elintézték egymás között, és abban is biztos vagyok, hogy a színfalak mögött megbeszélték hárman. Amit Will tett, hirtelen felindulásból tette. Kész, tolja tovább mindenki a biciklit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!