Melyik jön be nektek jobban Ted Bundy vagy pedig Jeffrey Dahmer?
Eltekintve attol hogy milyen borzalmas dolgokat muveltek...
nekem jeff jobban bejon ;)
Számomra mind a ketten vonzóak. Bár Tednek (és néhol Richardnak is) szerintem is érződik hogy gonosz a kisugárzásuk, Tednek pláne a szeme, de most már valamiért vonzónak tartom. A harmadik válaszoló meg nettó baromságokat írt.
Az emberi elme komplexitása és a hasonló dolgok nem sz@rságok, ha meg hányingere van az ilyen emberekről mi a francért olvas róluk?...Meglehet hogy gonosz emberek voltak de igenis magas intelligenciaszinttel rendelkeztek, sokak szerint attraktív volt a külsejük és igenis karizmatikusak voltak. Például Ted pszichopata volt, a pszichopatákra meg jellemző hogy nagyon karizmatikusak és mesterien manipulálnak. Dahmernél pedig tudtommal Borderline személyiségzavart diagnosztizáltak,és arra is jellemző hogy kiválóan tudnak manipulálni. Ha pedig be tudták illeszkedni a társadalomba és normálisnak tudták magukat tettettni akkor egyrészt hogy lennének számkivetettek, másrészt meg hogy ne lennének mesteri manipulátorok mikor mindenkit átvertek maguk körül?...Az a legironikusabb az egészben, hogy Ted pont azt a sztereotípiát használta ki hogy egy gyilkos csak egy olyan ember lehet aki "fura",csendes,és "legyek szárnyát tépi le" szórakozásból, hogy senki se gyanakodjon rá. Az ilyen emberekhez való vonzódás meg nem mentális retardáció,hanem egy hibrisztofília nevű jelenség. Nemhogy furának tartották őket az emberek és távol maradtak tőlük, hanem konkrét szerelmes leveleket küldtek nekik a börtönben, és voltak barátaik, a környezetük és a társadalom pedig szimpatikusnak tartotta őket amíg le nem hullott a lepel. Egyébként nekem külön tetszik, hogy a harmadik válaszolóhoz hasonló embereknek rohadt nagy a szája amikor valaki bűnözővé válik,de akkor amikor ezeket a bűnözőket bántották, rossz környezetben éltek vagy mentális betegségek alakultak ki náluk akkor lapos volt a pofájuk. (Arra emlékeztet mikor egy öngyilkos hajlamú embert piszkálnak, semmibe veszik, vagy figyelemhiányosnak vagy hisztisnek titulálják,aztán ha bekövetkezik a tragédia, az illető tényleg öngyilkos lesz és elmegy egy élet akkor meg néznek mint hal a szatyorban.) Mert én egy olyan bűnözővel se találkoztam akinek egészséges gyerekkora volt, nem voltak mentális vagy más betegségei vagy jó környezetben nőtt fel. Nem védem ezeknek az embereknek a tetteit, de nem jobb lenne segíteni a hozzájuk hasonló embereken mielőtt bűnözővé válnak,ezzel megelőzve minden tragédiát?...Miért kell életnek elmenni?
Dahmert a börtönben verte agyon az egyik fekete bőrű elítélt, mert revansot akart venni (Dahmer jellemzően fekete és más rasszba tartozó embereket gyilkolt). Viselkedésére jellemző volt, hogy a börtönben a társait szándékosan hergelte, több alkalommal a ketchuppal leöntött dolgokat úgy ette előttük, mintha az más lenne (találd ki mi).
A kérdés pedig teljesen elborult, hogy szexuális fantáziát látsz ilyen elmebetegekben.
12.
Kérdés, hogy intellignesebb-e az az ember, aki kockáztat, és megszökik a börtönből, majd folytatja a gyilkolászást ahelyett, hogy elfogadná a sorsát, és beletörődne a büntetésébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!