Billie Eilish mennyire felel meg a modern női ideállnak a külseje és a viselkedése alapján?
"ez az a kor, mikor valaki kezdi felfedezni a saját nőiességét."
Hát nem tudom, szerintem a (saját) nemiség felfedezése már a pubertással elkezdődik, Eilish meg már 21 múlt... Ráadásul eddig sem az volt, hogy jaj, ő próbálgatta magát, hanem kőkeményen azzal adta el magát és a produktumát, hogy ő a "nem olyan, mint a többi lány", mert béna, bő pulóvert viselt, zsákruhákat, algaszínű volt a haja, tüntetőleg nem szedte a szemöldökét; vagyis ráhajtott arra a célközönségre, amelyiknek be lehet mesélni, hogy slamposan is gyönyörű és különleges vagy. Ehhez képest a fehérneműben a Vogue címlapján feszítés 180 fokos fordulat. Nem annyi, hogy "jaj, hirtelen felfedeztem a lényem egy újabb kis szeletkéjét", mint mikor pl. én rájöttem tiniként, hogy a kockás ingek helyett sötétkéket kéne viselnem, mert az jobban passzol hozzám. Hanem kb. az egész eddigi munkásságát és személyiségét kidobta a kukába, és behozta annak a szöges ellentétét.
Nevezheted ezt rosszindulatnak, ha akarod, de felesleges.
22
A befutott Hollywoodi sztároknak mind megvan mondva hogy milyen stílust vegyenek fel és játszanak el. Tehát amíg az elején mondjuk önmagát adja, onnantól hogy befut és sikeres szeretne maradni és nem eltűnni a süllyesztőben, azt teszi amit mondanak.
Billie Eilish azért népszerű és van benne a köztudatban, mert egy énekesnő, nem azért, mert ilyen vagy olyan alakja van. Én sose szerettem különösebben a zenéjét, de sokaknak tetszett a karrierje elején lévő "más vagyok, mint a többi lány" perszóna, ami láthatóan az idővel megváltozott. Önmagában ez nem is baj, sok előadó változtat magán és a stílusán, aztán az erre jövő reakció már nagyon szerteágazó a legtöbb esetben. Most éppen ezt a szexisebb vonalat próbálja ki (ezek szerint, én nem tudom), hadd tegye, a tini rajongóknak egy jó lecke arra, hogy az emberek változnak, kipróbálnak új dolgokat. Pláne amikor az ember tini, nem lehet örökké azt a stílust hozni.
Egyébként nagyon sok hírességnek (nem csak énekesnek) hoznia kell egy bizonyos jellemet, elvárnak tőle egy bizonyos stílust, hogy "még pedig neked ennek kell lenni, mert ezzel érünk el nagyobb és biztosabb közönséget".
A fő kérdésedre visszatérve szerintem manapság felesleges női ideálokról beszélni, mert annyira szerteágazó az ízlés (ilyen téren is), hogy nem lehet és nem is kell általánosítani. Biztos valakinek Billie ideális karakter, bár olyan férfi ismerősömről nem tudok, aki így érezne. Ha énekeseknél maradunk, a barátomnak ideál (külsőre, alapvető stílusra és a nyilvános személyiségéből kiindulva) például Lzzy Hale, Lindsey Stirling, Annalisa, Francesca Michielin, vagy Selena Gomez. Ez egy annyira szubjektív dolog, főleg, hogy az ízlés is változik, sok mindenben nekem se az jön be most, mint tizenöt évesen. Akkor elképzelni se tudtam, hogy rockot vagy metált hallgassak, most pedig az egyik kedvenc műfajomként tartom számon.
25/N
Ezt kicsit sem érzem jogosnak mivel nem molett. A molett nem itt kezdődik és úgy gondolom hogy a teltebb nőket is szeretni kell. Nemár hogy valakinek akinek tetszik a személyisége stb. de te nem jössz össze vele mert teltebb. Lepontozhatjátok a válaszom viszont szerintem ez a viselkedés undorító és kerülöm az ilyen embereket.
[link] Ilyenek a molett nők és szerintem gyönyörűek a súlyuktól függetlenül. Ez számít éppen már molett-nek szóval lehet hogy nekem van rossz meglátásom de Billie egyáltalán nem molett. Ezt testalkatnak hívják
Amikor ezt a kérdést kiírtam, akkor a "molett" szót azokra vonatkoztattam, akik nem véknyak, de azért kicsit többek, mint az a bizonyos "van rajta mit fogni" típus.
A 26-ös linkben említett nők többsége egyszerűen undorító, dagadék. Az igaz, hogy Billie nem ilyen.
Felesleges a gittet rágni, Billie molett.
Ettől lehet szeretni, csak a valóságot tagadni felesleges.
És tényleg azért szerette meg a közönség (része a személyiségének) hogy nem teszi ki a mellét, fenekét a videóiban, hogy többen figyeljenek rá, és el tudja adni a zenéjét.
Ez a Vouge címlappal ugrott.
El kell fogadni, hogy egy énekes nem csak a zenét adja el, saját magát.
Példa:
Ezért volt anno nagy dráma a Taylor Swift-Kanye West telefonhívásból, (amiről azóta tudjuk, hogy Kim vágta meg a maga előnyére)
Mert Swift a kedves lány perszónával épített image-t, fontos neki, hogy hiteles maradjon ebben a szerepben.
A hangfelvétel után egy csomó rajongó fordult el tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!