Mélyebb, tabudöntögető modern társadalomkritika?
Lassan háromnegyed órája kutakodom, de nem találom azt a témájú könyvet, amire én kíváncsi vagyok. Ez pedig a következő lenne: kielemezné és pszichológiai magyarázatot adni azokra a jelenségekre, amik a globális világban, a társadalmunkban zajlanak.
Emellett amire még kíváncsi lennék, az a makrókörnyezetünkben lejátszódó események. Egy (fiatalokból álló) társaságon belüli viselkedés miértje. Ez számomra nagyon érdekes téma lenne, mert épp megélem és nem tudok ezzel a viselkedéssel mit kezdeni, ha az okát nem értem. Ebből következik, hogy megfeleően reagálni sem tudok rá.
Ha valaki tudna mondani könyvcímeket, amik ezzel foglalkoznak, az nagyon érdekelne! Előre is köszönöm!
Elvis Peeters: Közöd?
Fiatalokról szól, akik elmondásuk szerint csak kíváncsiak. Nagyon szélsőségesek és brutálisak.
Szerző: Philip Zimbardo, Nikita D Coulombe
Cím: Nincs Kapcsolat
Érdemes ezt is elolvasni. Akit érdekel a pszichológia, az egy-két meredek kísérlet kapcsán hallhatta már Zimbardo nevét. Én személy szerint vegyesen érzek iránta, van olyan írása amivel egyetértek, de van olyan is amivel nem. Összességében tekintve azonban miután az ő írásait és kísérleti jegyzőkönyveit végigolvassa az ember megállás nélkül, rájövünk, hogy SZINTE kivétel nélkül mindig igaza van és bejön amit állít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!