Tom Hiddleston jóképű? Mennyire?
10-es skálán mennyire?
10 a nagyon
szerintem 10000000:)
5 kommentelőnek:🤣, bár részben vdhető sértésnek is, de mivel nem rám mondtad..... 😇🤣🤣
Igazából, világéltemben így írtam a pontozást (pl:10/7),mert sz ember így mondja: tízből 7 pontot ért. el/10.per 7.
Megszokás,de tudom, hogy nem jó
bocsi....
*vehető
*az
> Igazából, világéltemben így írtam a pontozást (pl:10/7),mert sz ember így mondja: tízből 7 pontot ért.
Attól függ, mert mondhatod azt is, hogy hét pontot ér a tízből. ;-) A magyar nyelv a mondatrészek sorrendjét tekintve rendkívül rugalmas, nem is csoda, hogy magyarul viszonylag gyakori ez a fajta nem megszokott jelölésmód. Érthető ez a „hiba”, csak éppen ettől még nem ez a szokásos jelölés. Más nyelveknél amúgy meg pont más a sorrend. Nem csak itt, hanem más téren is. Pl. magyarul a Föld sugara, angolul meg the radius of the Earth. De ilyen téren is, akár pontokról, akár pl. sorszámozásokról van szó: seven(th) (out) of ten.
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy általában mindenhol 7/10 a jelölésmód, függetlenül attól, hogy logikus-e vagy sem. És ahogy írtam – azon túl, hogy ez a szokásos jelölés – a 7/10 annyiból logikusabb is, hogy 7/10 < 8/10, azaz 0,7 < 0,8, azaz 70% < 80%.
Lásd pl.: [link] (a cím mellett: 7,0/10 )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!