Ariana Grande hangja, tényleg romlott?
Meg úgy az egész színpadi előadás nagyon más, mint mondjuk 2015-ben. Nem tudom eldönteni igazából, hogy csak más a stílus vagy romlott is a hangja. Mostmár szinte csak vokálozik, ha meg énekel, akkor olyan hangos mellette a zene, hogy sokszor alig lehet kivenni a hangját. Mitől lehet ez? Aztán lehet én látom/hallom rosszul!
2015:
2019:
Nekem olyan más.
#1 Azért volt/van neki hangja bőven!
#2 Igaz, de úgy 3 éve sokkal magasabb hangja volt. Imádom a koncertjeit, amin a Problem meg a Focus dalait adta elő, végig énekelte és valami szuper volt (pedig azért ott is táncolt bőven) nekem az jobban tetszett. A cicafüles korszakában volt a legjobb minden szempontból (külső, ének, koncertek, stílus stb) ami most van az valahogy idegen vagy nem is tudom....
Kétség nem fér hozzá.
Igen... Bizony, így jár az, akinek még a mutálása előtt berakják a hangját egy nem éppen előnyös irányba, hiszen ebben a periódusban olyan dalokat énekeltettek vele, amiknek jóval később kellett volna palettára kerülni a részéről. Korán kezdték el nyúzni, feleslegesen igazgatni a hangját még jóval az érési folyamatok előtt, - és ez talán egy laikus számára nem mond semmit, de ezzel fatális technikai akadályokat tesznek tehetséges emberek elé.
Úgy gondolom, hangilag 2014-2015 között élte a fénykorát. Ekkor még képes volt (igaz, gyakran brutális erőlködéssel) olyan hangokat kipréselni magából, amivel sikeresen elnyírta a hangját, ma már nem tudja ez a teljesítményt nyújtani. Elég meghallgatni a mostani beszédhangját, - már nem is úgy zárnak a hangszalagjai, mint régen, - amik igen... egy darabig tűrnek, de utána váratlanul képesek borzasztó állapotba kerülni a szakszerűtlen hangképzés eredményeként.
Már korántsem olyan fényes csengésű a hangja, mint 4-5 évvel ezelőtt.
Magas hangoknál fojt, iszonyatosan feszít, - se borda, se szájpad, se normál gégeállás... tényleg semmit nem valósít meg. Habár magas hangfaj, képtelen normál, teljes technikát alkalmazni ebben a tartományban, - befojtja az egészet hátra, szó szerint “vinnyog”, ami a legkevésbé sem tesz jót a hangszalagoknak.
Ha megfigyeljük, a legújabb kiadott dalai nem túl nagy ambitusúak. Sőt, a régebbieket mind letranszponálva énekli az utóbbi időben.
+ Ez a hangi teljesítménybeli változat az arculatváltásában is meglátszik. Nyilván a menedzserének és az egész csapatának az a célja, hogy ez külső szemmel ne tűnjön fel, ne essen el a publikálás lehetőségétől.
Míg a régi dalai kifejezetten dívás hangvételű voltak megfűszerezve egy kis cukiskodással, az utóbbi időben megjelenés, klipek, öltözködés szempontjából átváltott erre a “Nicki Minaj light verziója lookra”, ami szerintem nagyon rosszul áll neki, de az új kisebb hangterjedelmű, és primitívebb szókincsű zenéihez ez a készítők szerint is jobban passzol, mint egy cukiskodó, tüllszoknyás kislány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!