Vannak olyan kedvenc előadóid, akiket annyira szeretsz, hogy azt is elnézed nekik, ha néha ripacskodnak?
Hát nem, mert ha valakit ripacsnak tartasz, az azt jelenti hogy tehetségtelennek, műnek, hatásvadásznak tartod, tehát akkor mitől lenne a kedvenced? Ez paradox.
De van kedvenc előadóm, több is, és feltétel nélkül szeretem őket, azaz elnézek nekik bármit, mert nincs közöm az életükhöz. Elfogadom, hogy ők is emberek, hibázhatnak.
Kiről van szó?
A hibákat, ha nem annyira vészesek, akkor igen, de a ripacskodást már nem.
Nekem van néhány ilyen kedvencem, akiket nagyon szeretek, de tudom, hogy nem áll távol tőlük az erőltetett, eltúlzott színészkedés.
Révész Sanyi a Generálból, Piramisból. Nagyon szeretem a hangját, a zenéjét, nyilatkozataiban is szimpatikus, intelligens embernek tűnik. Előadásmódja azért sokszor átlép egy bizonyos határt, amikor kicsit affektálós, nyivákolós, túljátszott lesz.
Dolák-Saly Róbert. Nagyon jó hang, zseniális zeneszerző és előadó, egyedi humorral, világnézete hasonló az enyémhez. A L'art pour l'art-ban játszott figurái azonban, legyünk őszinték, mind egy kicsit erőltetett alakok, Boborján, Besenyő Anti bácsi, Naftalin, Leopold a porondmester...
Mick Jagger. Igazi rocklegenda, nem sorolom a kvalitásait, pedig nincs különösebben jó hangja, mégis óriási hatást gyakorolt a zenei ízlésre. Koncert közben vele is elszalad a ló, a showman-ség azért sokszor átmegy ripacskodásba.
De mindez, ahogy írtam, megbocsátható, legalábbis részemről.
Dolák-Saly karakterei szerintem abszolút nem erőltetettek, bár a többihez képest, mert amúgy mindegyik az, és pont ez a lényeg, hogy mind agyon van túlozva.
A kérdésre: Igen, elnézem. Miért ne lehet egy embert úgy kedvelni, hogy nem a 100%-a tetszik a munkásságának?
Amúgy, hogy példával éljek:
Andy Samberg - A munkássága felét tartom kb jónak, a másik fele nettó ripacskodás, ennek ellenére valamiért nem tudom nem kedvelni azt az embert. Talán a kisugárzása...
Omega - Sok remek pillanatuk volt (főleg a 70-es évek első felében, pl. az Éjszakai országút című album egy nagyon jó cucc, na meg a Nem tudom a neved) de olyan is, ami már eléggé a giccs kategória számomra, a 80-as évek végétől meg már kizárólag giccset gyártottak (az én mércém szerint), hogy őszinte legyek. Persze ez szubjektív. Lényeg a lényeg, attól még a kedvenceim között van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!