Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tescoban vásárolt könyv miért...

Tescoban vásárolt könyv miért csipog be?

Figyelt kérdés

A helyzet az hogy tegnap voltam vásárolni a Tesco-ban,

Nyírd ki ezt a naplót vettem, viszont akármelyik

üzletbe mentem mindenhol be csipogtam. Elég kínosnak éreztem hogy állandóan oda jöttek hogy miért csipogok.

Ha megyek valamerre álltalában ilyen nyírd ki könyvet szoktam vinni

de eddig sose csipogott be sehol sem, igaz nem Tescoban vettem az előzőket

de most attól félek hogy nem-e a könyv csipoghatott be mindenhol.

A könyv be volt csomagolva, tehát létezik hogy a könyv csomagolásán

volt valami csipogó? Mert a csomagolását le szedtem, mikor haza értem

és át néztem a könyvet de sehol nem találok benne. Gonoldom ha így

be volt csomagolva akkor nem lehet a könyvben csipogó, vagy mégis?

Parázok hogy ha magammal viszem csipogok:(

2019. júl. 23. 11:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet a könyvben csipogó. Amikor a kasszánál lehúzzák, ott van egy mágneses mező ami hatástalanítja, így ha kifizetted, nem fog többé csipogni. Ez sok termékben benne van, többek között a csokik csomagolásában is, így ha fizetés nélkül kivinnéd csipogni fog és ezáltal lebuksz. De pont azért van befelé is csipogó, hogy ha van nálad valami, azt látják és már akkor ellenőriznek, hogy ne a kijáratnál kelljen (na meg azért, ha a bejáraton át akarna valaki lopni, észrevegyék). Valószínűleg a kézi leolvasóval olvasta be a kasszás, az nem hatástalanítja a csipogót, ezért csipog mindenhol.
2019. júl. 23. 11:37
 2/6 A kérdező kommentje:

Akkor vissza kéne vigyem a könyvet hogy meg nézzék?

Igaz az hogy kézzel húzta le nekem a csaj, mert valamiért

nem vitte be a rendes gép.

De mivel a könyv be volt csomagolva mert járt mellé szett,

ezért a könyv csomagolásán volt a vonalkód, mikor haza

értem akkor én kicsomagoltam így az a vonalkódos cucc

már nincsen rajta. Ezért nem tudom, vigyem e vissza vagy

ne.

2019. júl. 23. 11:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha továbbra is vinni akarod magaddal a könyvet mindenhova akkor igen, menj vissza, hátha kiveszik. Ha csak otthon akarod használni akkor felesleges.
2019. júl. 23. 11:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Magában a könyvben is lehet, pont azért, hogy aki lopni akar ne tudja leszedni. Újabban a ruhákba is belevarrják, azokat pedig rendszeresen a kézi leolvasóval húzzák le, így ha nem téped ki csipogni fog bárhova mész. Vagy nézd meg a könyvben, hogy a lapok között, vagy a gerince mögé nincs-e eldugva, vagy blokkal vidd vissza a vevőszolgálathoz, hogy hatástalanítsák. De előtte próbáld ki, hogy ha bemész és becsipog, vedd elő a könyvet és kézzel lengesd a kapuba. Ha akkor is csipog, akkor a könyv a ludas. Ha nem, akkor valami más.
2019. júl. 23. 12:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ugyanez a problémám, csak nekem a könyvfesztiválon vásárolt könyvekkel. Nem vihetem magammal a táskámban sehova egyiket sem, amit ott vettem, mert mind becsipog.
2019. júl. 23. 13:35
 6/6 A kérdező kommentje:

Voltam vissza vinni, de ugyan úgy csipogott mikor ki mentem.

Át nézték a könvyet az eladók és mondták hogy csipogót nem találnak benne és hogy elméletileg ilyen csomagolt könyvbe nem szoktak tenni, mert hogy ők nem bonthatják ki a kasszánál úgyhogy szerintük a vonalkód a gyanús.

Fogtam és ki is vágtam itthon belőle a vonalkódot.

Szerintetek így akkor nincs nagy esély arra hogy csipogok vele, ha ki vágtam a vonalkódot?

A könyvet teljesen át néztem, a vonalkódot ki vágtam és így semmi olyat nem látok benne ami be csipoghatna.

Holnap fogunk el utazni és nem szeretném hogy össze vissza csipogjak:(

2019. júl. 24. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!