Mi szükséges ahhoz, ha saját könyvkiadót szeretnék?
Szisztok!
Tudom, hogy elsősorban sok pénz. De az ezen túli dolgokra gondoltam. Utána olvastam több helyen, de rengeteg olyan oldal van amin eltér a vélemény és a tanács a másikétól, -teljesen-.
Mik szükségesek ahhoz, hogy tudjak alapítani egy saját kis könyvkiadót?
CSAK pénz kell hozzá! Aztán csinálsz egy vállalkozást, és kiszervezed a munkát! Nem vásárolsz semmilyen felesleges dolgot. Egyszerűen megvásárlod a kötetek kiadási jogát a szerzőktől, majd alvállalkozókkal megcsináltatod a nyomdamunkát, aztán leszerződsz a terjesztésről könyvhálózatokkal, vagy csinálsz saját online boltot. Ennyi. Legfőképpen kell jó alapanyag, amit ki akarsz adni. Ahhoz pedig egyrészt jó szem kell, másrészt sok pénzt, hogy megvehesd a kiadási jogokat. Nem utolsó sorban kell egy jó ügyvéd (ami szintén nem olcsó) aki elintézi a jogi formaságokat, a szerzőt kizárja bizonyos dolgokból stb... ügyeskedni kell, nehogy aztán a végén a szerző járjon jól a jogdíjakkal, plusz ugye, ha leszerződsz vele új könyvre, akkor kötbér stb... milyen jogi lépések, ha nem készül el...
Inkább ezek a fontosak, a többit megcsinálják az alvállalkozók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!