Miért szeretik annyian az szjg-t?
A fentebb felsorolt hibák jogosak, az SZJG sorozatba ezer meg egy helyen bele lehet kötni. De ez nem változtat a tényen, hogy a stílusa egyszerűen pörgős, élvezetes és nagyon vicces, motivál a további olvasásra, mert a cselekményben egyszerűen mindig történik valami. A maga módján próbálja nevelgetni, helyes dolgokra késztetni az olvasóit, igaz, hogy ezt az esetek többségében baromi szájbarágósan teszi. És az is igaz, hogy ugyanakkor tudat alatt rengeteg baromságot is elültet a fejükben, de a mérleg mégis inkább a pozitív irányba dől.
A Harry Potter után ez a sorozat is el tudta érni, hogy a tinik leüljenek olvasni, és ez talán egy remek kezdőlökés volt ahhoz, hogy idővel komolyabb könyveknek is nekiveselkedjenek. Ha elérte ezt a célját, és szórakoztatni tudta a közönsége nagy részét, akkor nem értem miért kell a kisebb hibáin kukacoskodni. Nem tudok azonosulni azokkal az emberekkel, akiknek csak az számít jónak, ha valami (szerintük) tökéletes.
25/F (igen, pasi létemre élveztem a SZJG sorozatot)
Tinilány vagyok és olvastam az szjg-t, de nem azért jöttem hogy "szétszedjelek".
Szerintem alapvetően egy nagyon kaki könyv, azért fejeztem be mert humoros, és mert 13 évesen kellett a lelkemnek valami tipikus lányregény a sok háborús meg nyomasztó könyv után. Azért szeretik sokan (barátnőim pl) mert azonosulni tudnak a főszereplővel, (akinek semmi egyénisége nincs és kb mindenki tud azonosulni vele). Na mindegy.
Egyébként borzasztó életszerűtlen az egész, pl: ezek a középiskolások soha nem mennek inni... Ebből is látszik hogy pont gyerekeknek íródott, és ez nagyon kellemetlen egy idő után. Bevallom azért is olvastam ki mert mindenkitől azt hallottam hogy jó, és azért is hogy képben legyek. Nem hiszem hogy bármit veszítettem vele de azt mondom szerencse hogy anno nem adtam ki pénzt erre a moslékra hanem kölcsönkértem.
16L
Én a SZJG-t nem olvastam. (Egyik osztálytársamat megkérdeztem miről szól. Elmondta. Én erre: Ennyi?). Én a sci-fi-t s a horrort szeretem, nem az ilyen mindennapi dolgokat.
Szerintem azért népszerű, mert viszonylag egyszerű, könnyű olvasmány, nem gondolkodtat el, nem nehéz a megértése; a szereplők kidolgozatlanok, így az olvasó könnyen tud azonosulni velük.
Ezt így mint külső szemlélő írom, ha valamiben tévedtem, javítsatok ki.
14l
Most szenvedek a 7.résszel,alig várom hogy vége legyen, de utálok félbehagyni dolgokat, szóval befejezem :D
Poénok, karakterek jók. A történetnek a valósághoz semmi köze, egyszerűen túl tökéletes Reni élete, meg úgy az egész. Álomvilág szerintem.
Rengeteg felesleges dolog van benne, simán elég lenne 4-5 kötet az egész ,,történetre".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!