Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért szeretik annyian az szjg-t?

Miért szeretik annyian az szjg-t?

Figyelt kérdés
Most tudom hogy a tinilányok szét fognak szedni, de azért leírom. A könyv tele van logikai hibákkal, a karakterek nagyon el vannak túlozva (senki nem annyira okos mint Arnold, nincsen annyira hülye ember mint Virág vagy ha van is nem veszik fel ilyen gimibe, Cortez meg elvileg minden lány álma de egy teljesen unalmas személyiség, stb), tele van szóismétlésekkel, és ezt sorolhatnám napestig. Nem tudom mi a jó ebben a könyvben, mert mindenki annyira odavan érte, amikor egy teljesen átlagos tinikönyv. Plusz no offense a főhős is totálisan életképtelen, egyszerűen lehetetlen vele azonosulni.
2019. júl. 5. 14:44
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
Mert a tinilányok ezt nem veszik észre. Pont nekik iródott, bele tudják magukat képzelni a helyzetbe, át tudják érezni, és egyezik az álomvilágukkal. Kb ennyi.
2019. júl. 5. 14:58
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom. Bevallom, én is pár kötetet elolvastam, de még nagyoon fiatal voltam akkor. De sosem volt akkora kedvencem a könyv, meg miután elolvastam pár kötetet, utána elég hamar elkezdett foglalkoztatni a kérdés, hogy az ilyet miért olvassa bárki is? :D Mármint, nem a könyvet akarom leszólni, de ha úgy nézzük, az ilyen témájú könyvekben semmi izgalom nincs. Amikor én könyvet olvasok, akkor szeretek valami nem mindennapit olvasni, amin elmélkedhetek, stb. Na, de egy gimis történet nem ilyen. Én is voltam gimis, szóval az ilyen könyvek nem tartalmaznak semmi izgalmat. Ha belevinnének az írók valamilyen pluszt az ilyen könyvekben, akkor okés lenne. De az, hogy van egy szürke kisegér lány, aki elkezdi a gimit, és a suli legmenőbb pasija beleszeret... ennél rosszabb nincs szerintem. Mármint, ha ez a fő szála a könyvnek. :D
2019. júl. 5. 15:37
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

A fentebb felsorolt hibák jogosak, az SZJG sorozatba ezer meg egy helyen bele lehet kötni. De ez nem változtat a tényen, hogy a stílusa egyszerűen pörgős, élvezetes és nagyon vicces, motivál a további olvasásra, mert a cselekményben egyszerűen mindig történik valami. A maga módján próbálja nevelgetni, helyes dolgokra késztetni az olvasóit, igaz, hogy ezt az esetek többségében baromi szájbarágósan teszi. És az is igaz, hogy ugyanakkor tudat alatt rengeteg baromságot is elültet a fejükben, de a mérleg mégis inkább a pozitív irányba dől.

A Harry Potter után ez a sorozat is el tudta érni, hogy a tinik leüljenek olvasni, és ez talán egy remek kezdőlökés volt ahhoz, hogy idővel komolyabb könyveknek is nekiveselkedjenek. Ha elérte ezt a célját, és szórakoztatni tudta a közönsége nagy részét, akkor nem értem miért kell a kisebb hibáin kukacoskodni. Nem tudok azonosulni azokkal az emberekkel, akiknek csak az számít jónak, ha valami (szerintük) tökéletes.

25/F (igen, pasi létemre élveztem a SZJG sorozatot)

2019. júl. 5. 16:25
 4/9 anonim ***** válasza:
84%

Tinilány vagyok és olvastam az szjg-t, de nem azért jöttem hogy "szétszedjelek".

Szerintem alapvetően egy nagyon kaki könyv, azért fejeztem be mert humoros, és mert 13 évesen kellett a lelkemnek valami tipikus lányregény a sok háborús meg nyomasztó könyv után. Azért szeretik sokan (barátnőim pl) mert azonosulni tudnak a főszereplővel, (akinek semmi egyénisége nincs és kb mindenki tud azonosulni vele). Na mindegy.

Egyébként borzasztó életszerűtlen az egész, pl: ezek a középiskolások soha nem mennek inni... Ebből is látszik hogy pont gyerekeknek íródott, és ez nagyon kellemetlen egy idő után. Bevallom azért is olvastam ki mert mindenkitől azt hallottam hogy jó, és azért is hogy képben legyek. Nem hiszem hogy bármit veszítettem vele de azt mondom szerencse hogy anno nem adtam ki pénzt erre a moslékra hanem kölcsönkértem.

16L

2019. júl. 5. 21:24
 5/9 anonim ***** válasza:
88%
Feljöttem gyakori kérdésekre, és 10ből 8 kérdés az szjg-hez köthető, holott már rég vége van. Beszélnek róla, nagy a hipe körülötte. Én azt vettem észre, hogy Laura tudja, mit csinál. 13 éves gyerekeknek írta az szjg-t, azután ők felnőttek, és úgy lettek neki is színvonalasabb könyvei. Pl az IOV-ot én már egy komoly könyvnek tartom. Komoly a témája, szebb a nyelvezete. Felnőttek az olvasói, ahogy a regényei is "felnőttek". Tudja, hogy mi kell a 13 éveseknek, tudja, mi kell a fiatal felnőtteknek. 13 évesen imádtam az SZJG-t, 15 évesen a Bábelt imádtam, 19 évesen pedig az IOV-ot szerettem.
2019. júl. 7. 12:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Én a SZJG-t nem olvastam. (Egyik osztálytársamat megkérdeztem miről szól. Elmondta. Én erre: Ennyi?). Én a sci-fi-t s a horrort szeretem, nem az ilyen mindennapi dolgokat.

Szerintem azért népszerű, mert viszonylag egyszerű, könnyű olvasmány, nem gondolkodtat el, nem nehéz a megértése; a szereplők kidolgozatlanok, így az olvasó könnyen tud azonosulni velük.

Ezt így mint külső szemlélő írom, ha valamiben tévedtem, javítsatok ki.

2019. júl. 7. 19:56
 7/9 anonim ***** válasza:
84%

14l

Most szenvedek a 7.résszel,alig várom hogy vége legyen, de utálok félbehagyni dolgokat, szóval befejezem :D

Poénok, karakterek jók. A történetnek a valósághoz semmi köze, egyszerűen túl tökéletes Reni élete, meg úgy az egész. Álomvilág szerintem.

Rengeteg felesleges dolog van benne, simán elég lenne 4-5 kötet az egész ,,történetre".

2019. júl. 21. 03:49
 8/9 anonim ***** válasza:
ez a könyv valami rettenetes! én 10 évésen olvastam, imádtam, pár hónappal később meg rájöttem hogy mennyire gáz. Télleg el vannak túlozva a szereplők! Én Cortezt utálom a legjobban ebből az egészből
2019. okt. 20. 11:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Nos, nyilván nem egy masterpiece, és Reni engem is nagyon idegesített, de... Vannak sorozatok amik egyszerűen beszippantjanak, vicces, van benne néhány fordulat, de egy kellemes kiismerhetősége van. A történet magával tud ragadni, ha annyira unatkozol. Márpedig hozzá kell tenni, hogy covid alatt olvastam ÉS a kötelezőnk, nekünk lányoknak az szjg 5 volt (milyen logikus) utána meg már komolyan azt a 4-et ne fejezzem be? Hozzá kell tenni azt is, hogy Cortez a fiatal női populáció 80%-nak az álompasija. Összességében, a Bexi és a IOV sokkal jobb, de nem a legrosszabb sorozat amit valaha olvastam.
2023. szept. 23. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!