Milyen könyvet olvassak el angolul?
Elsősorban nyelvtanulás szempontjából szeretnék olvasni, hogy fejleszthessem a mostani tudásomat. Na most én szeretném egybekötni a kellemest a hasznossal és mivel szeretek olvasni ezért gondoltam hogy akkor angolul olvasnék. Most B1-B2-es szinten vagyok. Kedvenc írónőm (ha ez segít) Leiner Laura. De Stephen King írásait is szívesen olvasom.
Esetleg tudnátok tippeket adni hogy mit olvassak? A válaszokat előre is köszönöm.:)
Úgy hallottam hogy az "Így neveld a sárkányodat" angol verzióval érdemes lehet kezdeni az angol nyelvű olvasást
(én kb. 2 hónapja nézelődtem ez ügyben, én B2-ről C1-re szeretnék fejlődni és úgy gondolom ilyen téren az olvasás az egyik legjobb tevékenység).
Ezen kívül Percy Jackson sorozatot ajánlották, Vaják sorozatot, (Harry Potter-t is).
Szerintem ha frissen első angol olvasásod lenne akkor érdemes az ismertebb regényeknél keresgélni. Mindenesetre úgy készülj, hogy olvasás mellé egy angol-magyar szótárat is vegyél kézbe.
Ha pedig belejöttél (mondjuk 5 könyvet kiolvastál angolul + mellé feljegyezted azokat a szavakat, amiket kinéztél szótárból (ez utóbbit szerintem érdemes) akkor igazából jöhet bármi, szerintem megtudsz majd birkózni vele.
(Én a Tolkien könyveket tervezem angolul olvasni).
Stephen King-et bátran elkezdheted angolul, szerintem a szókincs és a nyelvezet szempontjából is jó választás lesz. :)
Én a Harry Potter-t is élveztem angolul (főleg a magyarban frappáns varázslatok, a házak elnevezése és néha még a nevek is kihívásokat okoztak :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!