Fantasy könyvet szeretnék írni, de a kidolgozásnál megakadok. Ti honnan merítetek inspirációt, mit használtok fel?
Pl kocsik, amik üzemanyaga kövek. Vagy repülő, lebegő hajók, ammiket varázslat tart a levegőben,és vitorlákkal befogott szél hajt előre.
Inspiráció:
Volt (vagy harminc éve) a tv-ben egy sorozat:Ray Brudbury színháza címmel. Rövid, talán fél órás sci-fi novellák voltak. Annak a főcímében egy dolgozó szobában sétálgatott az író, és közben hangzott egy monológ (nem emlékszem pontosan szó szerint, de kb így volt): "Sokan megkérdezték tőlem,hogy tudok annyi mindent kitalálni. A válaszom egyszerű: mindenről eszembe jut valami" Kb ez adja az inspirációt. Ha látsz, olvasol valamit, jusson eszedbe, hogy hogyan tudnád alkalmazni!
Ez a hajózással kapcsolatos dolgot nem teljesen értem. Nem tudom, hogy mi az a One Piece, de azt biztosan tudom, hogy nem a One Piece találta ki a hajózást, így nem értem, hogy miért hasonlítana rá egy olyan fantasy, amiben szintén hajóznak(?).
Én általában a kriptozoológiából és asztrobiológiából veszem az ötleteimet, ha lényeket találok ki. Mitológiából is merítek (sok mítoszt, mesét nézegetek), felhasználom a vallásoknál is ezeket.
A karakterek esetében pedig néhány valós történelmi vagy mitológiai személyen alapszik. Ha valaki története valamiért megfog, akkor részletesebben is olvasok róla és próbálom úgy formálni, hogy illeszkedjen a világba.
Pár dolgot pedig teljes egészében én találok ki.
Én inkább a low fantasyt szeretem, amikor nem minden második ember tud varázsolni és nem mindenki veszi természetesnek a mágiát. A legtöbb dolog nálam nem is varázslat, csak a hiszékenyebbek gondolják azt róla (pl. sugárzás negatív következményei = átok, rontás) és aztán vannak a megmagyarázhatatlan dolgok és néhány különleges praktikát ismerő személy. Ezért nálam utazásnál is az emberek hétköznapi eszközöket vesznek igénybe (pl. nálam hajók is). :)
Te viszont lehet high fantasyt írsz. Ott a határ a csillagos ég. Pl. utazhatnak az égen sikló óriási rájákon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!