Hogyan tudnék részletesebb, nagyobb terjedelmű jellemzést írni?
Ez egy elég hülyén megfogalmazott kérdés szóval had vázoljam fel.
Vegyük ezt a mondatot:
"Gyengének érezte magát." Mondjuk.
Ezt részletezni szeretném, hogy aki olvassa, ne csak azt tudja feltételezni hogy "Na akkor kb így meg úgy érezte magát", hanem konkrétan át is élje azt.
Hogyan tudnám fejleszteni magam ezen a téren? Annyit olvasok, amennyi időmből tellik és hogy őszinte legyek, ez édeskevés mostanában.
Nem igazán vagyok jó a magyarázásban, de megpróbálom elmagyarázni.
"Gyengének érezte magát." Mik ennek a fizikai megnyilvánulásai? Fáj a feje? Szédül? Tompán fog az agya? Nem tud koncentrálni? Fáradt? Ha összeszedted, pontosan mit is értesz ezalatt, akkor egyszerűen csak azt fogalmazd meg. Tehát írd körül, pontosan mit is jelent, hogy "gyengének érezte magát". Példának okáért:
"X fáradtan rogyott le a székre. Úgy érezte, minden ereje elszállt, s ha nem pihen legalább pár percet, biztos csak rosszabbul fogja érezni magát. Hiába próbált odafigyelni Y mondandójára, egyetlen szó sem jutott el hozzá, képtelen volt koncentrálni."
Jó, ez most lehet tök hülyeség lett amit írtam, de kb. valahogy így lehetne kibontani.
Olvasd el ezt a cikket, hátha jobban segít, mint az én magyarázatom:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!