Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Harry Potter könyvek jónak...

A Harry Potter könyvek jónak szánítanak? Akik olvastak már tényleg jó könyveket azok bénának tartják?

Figyelt kérdés
2019. máj. 14. 10:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
2%

Én néhány oldal után föladtam.

Mondom, mi bajom van, hát mindenkinek tetszik, csak nekem nem? Kipróbáltam -amikor beteg lettem, és volt időm rá- hogy régi könyveket, amiket mind végigolvastam, Jókait, Mikszáthot, Móriczot, satobbit, ezeket se olvasnám?

De igen. Azokat szívesen olvasnám, le se tenném, ha megtehetném, de más dolgom van, nincs sok időm olvasni.

Szóval, szerintem nem jó könyvek, se fordításban, se eredetiben. Legalábbis Jókaihoz,...a magyar klasszikusokhoz képest. Vagy mondjuk angolul Agatha Christie-hez képest se.

2019. máj. 16. 06:42
 12/16 anonim ***** válasza:
59%
Se nem jobb, se nem rosszabb, mint sok ifjúsági könyv. Annyi előnyt kapott azokkal szemben, hogy valamiért ezt nyomta le a reklámhadjárat az emberek torkán "ezt kötelező szeretni" jelleggel.
2019. máj. 16. 19:12
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kellene más műfajbéli könyveket összehasonlítani egymással... attól, hogy Jókai és Rowling történetei is a "könyv" témába tartoznak, semmi közös nincs bennük, így nem lehet egymáshoz mérni a kettőt, se színvonalban, se tartalomban... semmiben.

Ha valakinek nem tetszett a Harry Potter, az azért is lehetett, mert nem ő volt a célközönsége. A megfogalmazás és a történet maga (a mesevilág) jobban passzol a gyerekek és fiatalok ízléséhez (most csak átlagosan véve, nyilván vannak ellenpéldák), ezért hívják ifjúsági könyveknek, ez viszont nem jelenti, hogy felnőtt ember ne élvezhetné az adott olvasmányt. Ki kell próbálnod. Senki más nem tudja eldönteni helyetted, hogy jók-e vagy sem, mert ez mind személyes vélemény, az pedig minden embernél más és más, mindenkiben más nyomot hagynak a dolgok, és mindenki csak a saját tapasztalatairól tud beszélni, ami homlokegyenest más is lehet, mint a te tapasztalataid. És ha egy körülrajongott írásról kérdezel, akkor nyilvánvalóan ilyen választ is fogsz kapni.

Én ezen nőttem fel, a sorozattal együtt idősödtem, és ahogy vége lett, én is felnőttem. Több, mint 10 évig volt a világom, és magam is írogatni kezdtem a hatására. Fentebb már írtak a jó karakterábrázolásról, a történet könnyen emészthetőségéről, ezek is mind igazak rá. De hogy mennyire igazak, ezt csak úgy tudod meg, ha elolvasod. Részemről egy plusz voks arra, hogy olvasd el, mert jó, de ez is saját vélemény, ettől még megtörténhet, hogy neked nem tetszik. Egyébként a filmek alapján nem érdemes ítélni, mert a filmek valóban nem tükrözik a könyvek igazi hangulatát, ezért ha az utolsó filmeket nem is szeretted, a könyvek lehet, hogy még jobban fognak tetszeni. Nekem a hatodik könyv a kedvencem, és filmben az elég gyenge lett, jó, szórakoztató, de gyenge, feleolyan jó sincs, mint a könyv volt.

És valóban. A zenének semmi köze az egészhez. Attól, hogy valaki igénytelen popot hallgat, még lehet, hogy a könyvbéli ízlései teljesen mások, mert arra meg mondjuk igényesebb. Néha én is hallgatok popot, annak ellenére, hogy a 90%-át nem szeretem ennek a stílusnak. És ettől még szerettem például a Kőszívű ember fiait is - láthatod, a kettőnek nincs egymáshoz köze.

Oh, és amúgy, a Bölcsek kövét előbb láttam, mint olvastam volna, és eleinte egy három hónapra félretettem a könyvet, mert a film akkor még jobban tetszett; mindössze pár oldalt olvastam. Mikor újra elővettem, és megint nekiveselkedtem, kicsit tovább jutottam, aztán magába szippantott. ^^

2019. máj. 26. 19:45
 14/16 A kérdező kommentje:
Na és mondjuk egy Mester és Margarïtával össze lehet hasonlítani, nem?
2019. máj. 26. 19:48
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

13

Dehát én pont annyi idős voltam, amikor Jókait, stb. olvastam. Azért pont azokat vettem elő összehasonlításnak.

Mikszáthtól nem a parlamenti írásait, hanem a regényeit, pl.

2019. máj. 26. 20:04
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Potter-rajongók!

[link]

2019. jún. 1. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!