A Harry Potter könyvekben miért nem alkalmazták gyakrabban a merengős módszert?
Figyelt kérdés
Én furcsállom hogy pl. mikor Harry mondta hogy Voldemort visszatért, és nem hittek neki, miért nem vették ki azt az emléket a fejéből és tették a merengőbe, rögtön egyértelmű lett volna (hiszen kiskorú lévén nem tudta volna úgysem meghamisítani). De több más esetet is lehetne mondani.2019. máj. 13. 13:13
1/7 anonim válasza:
Ezt sosem részletezték a könyvekben, de szerintem elképzelhető, hogy vannak olyan törvények, amik korlátozzák a használatát. Végül is ez olyan, mintha belenéznének a fejedbe, ez azért eléggé személyiségi jogokat sért. De nem ez az egyetlen ilyen a könyvben. Ott van például a veritaserum, ami ugye kényszerít az igazmondásra. Mégsem használják a tárgyalásokon, valószínűleg pont ugyanezért.
2/7 A kérdező kommentje:
Na de egy ekkora horderejű ügyben, ami az egész varázsvilágot érinti? Plusz szerintem Harry is örömmel beleegyezett volna, hogy végre elhiggyék amit mond.
2019. máj. 13. 15:03
3/7 anonim válasza:
Emlékeim szerint magának kellett volna kivennie, erőszakkal nem lehetséges. Egyébként hamisítható, nyilván külsőleg is.
Egyébként nem nem hittek neki, hanem nem akartak neki hinni. Eléggé más tészta.
4/7 anonim válasza:
Igen, az utolsónak ebben igaza van, valószínűleg ha önként mutatta volna meg nekik, akkor is ráfogták volna, hogy hamisított, vagy kitaláltak volna valamit, mert féltek az igazságtól.
5/7 anonim válasza:
Nem tom, nagyon régen olvastam a könyvet és amúgy lehet hogy ezt csak valami fanfictionben olvastam, szóval ne vegyétek biztosra, de én úgy emlékszem, hogy vagy Dumbledore-é az egyetlen vagy nagyon ritkák, de mint mondtam, ködösek az emlékeim. Engem személy szerint jobban zavar, hogy a Veritaszérumot nem alkalmazták egy csomó alkalommal, mikor lehetett volna az igazságszolgáltatásban. (Khm... Sirius.. khm... twelve years is Azkaban...)
6/7 anonim válasza:
Személyiségi jogok? Legilimentor mégis kb bárki lehet, aki meg tudja tanulni, az ugyanaz. Az miért nem tilos akkor?
7/7 anonim válasza:
Azért nem teljesen ugyanaz, az ellen lehet védekezni, és lehet, hogy azt sem használják mondjuk tárgyalásokon. De persze mivel ezeket a dolgokat nem fejtették ki bővebben a könyvekben, csak találgatni tudunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!