Szerintetek melyek azok a könyvek melyek feltétlenül el kell olvasnia egy embernek az élete során?
Örülök, hogy én lehetek az első, aki Paulo Coelho nevét először megemlítheti.
Több könyvet olvastam már el én is. Egyik nap említette a kedves barátnőm az említett úriember nevét, hogy olvasott tőle és tetszett neki. Hírből ismertem, egy divatkönyv ami dív a fiatal nők körében, nem is foglalkooztam vele. Egyszer Ő vizsgára készült és a kezembe került az Alkimista című könyv. És totálisan kifordította a véleményem az íróról, nagyon megtetszett. Onnantól fogva kerestem a könyveit.
Egy történet, hogy miért emelem ki a többi író közül:
Egyik vasárnapi napon mentem vissza a kollégiumba, már sötét volt. Hangulatom cudar... Felütöttem a „11 perc”-et.
Mire leszálltam a vonatról olyan két óra múlva, kicsattanó örömem volt, és nem köszönhettem másnak csakis egyedül annak a könyvnek. Borzalmasan ügyesen lélekre beszél.
(Később a Zarándoklatot olvastam tőle ami viszont nekem annyira nem tetszett, hogy volt vagy 2 hónap mire kiolvastam :P. )
Szóval amit én ajánlok:
Paulo Coelho:
-11 perc
-Alkimista
-Veronika meg akar halni
23/F
Amit még hozzáfűznék, hogy az első hozzászólónak van maximálisan igaza, miszerint mindenkinek más az etalon.
Ha valaki tud hasonló hatással lévő könyvet, vagy P.C. stílusút, szívesen fogadom :)
hű, a Coelho-t mindenképp támogatom, az összes könyvét, mindegyik rendkívüli. Valamint mindegyiket, amiket előttem felsoroltatok.
Én még hozzátennék 1-2 Jane Austen könyvet ( Meggyőző érvek, Értelem és érzelem, stb.. ) Proust: Az eltűnt idő nyomában (Amerikában kötelező olvasmány gimiben)
Szabó Magda: Régimódi történet
Meg amúgy minden SZ.M. könyv szuper :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!