Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek melyek azok a...

Szerintetek melyek azok a könyvek melyek feltétlenül el kell olvasnia egy embernek az élete során?

Figyelt kérdés
2010. júl. 6. 02:05
1 2
 11/15 anonim válasza:
Merlétől minden, Pearl S. Buck: Édes anyaföld, Stendhal: Vörös és fekete és minden amit előttem már elmondtak :)
2010. júl. 13. 11:28
 12/15 anonim válasza:

Örülök, hogy én lehetek az első, aki Paulo Coelho nevét először megemlítheti.

Több könyvet olvastam már el én is. Egyik nap említette a kedves barátnőm az említett úriember nevét, hogy olvasott tőle és tetszett neki. Hírből ismertem, egy divatkönyv ami dív a fiatal nők körében, nem is foglalkooztam vele. Egyszer Ő vizsgára készült és a kezembe került az Alkimista című könyv. És totálisan kifordította a véleményem az íróról, nagyon megtetszett. Onnantól fogva kerestem a könyveit.

Egy történet, hogy miért emelem ki a többi író közül:

Egyik vasárnapi napon mentem vissza a kollégiumba, már sötét volt. Hangulatom cudar... Felütöttem a „11 perc”-et.

Mire leszálltam a vonatról olyan két óra múlva, kicsattanó örömem volt, és nem köszönhettem másnak csakis egyedül annak a könyvnek. Borzalmasan ügyesen lélekre beszél.

(Később a Zarándoklatot olvastam tőle ami viszont nekem annyira nem tetszett, hogy volt vagy 2 hónap mire kiolvastam :P. )

Szóval amit én ajánlok:

Paulo Coelho:

-11 perc

-Alkimista

-Veronika meg akar halni

23/F

2010. júl. 13. 12:18
 13/15 anonim válasza:

Amit még hozzáfűznék, hogy az első hozzászólónak van maximálisan igaza, miszerint mindenkinek más az etalon.

Ha valaki tud hasonló hatással lévő könyvet, vagy P.C. stílusút, szívesen fogadom :)

2010. júl. 13. 12:21
 14/15 anonim ***** válasza:

hű, a Coelho-t mindenképp támogatom, az összes könyvét, mindegyik rendkívüli. Valamint mindegyiket, amiket előttem felsoroltatok.

Én még hozzátennék 1-2 Jane Austen könyvet ( Meggyőző érvek, Értelem és érzelem, stb.. ) Proust: Az eltűnt idő nyomában (Amerikában kötelező olvasmány gimiben)

2010. júl. 13. 16:53
 15/15 anonim ***** válasza:

Szabó Magda: Régimódi történet

Meg amúgy minden SZ.M. könyv szuper :D.

2010. júl. 14. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!