Mi a kedvenc könyvetek? És miről szól?
Szia! Én imádok olvasni és sok kedvenc könyvem van,de talán Kirsty Moseley Álmaim őrzője - The Boy Who Sneaks In My Bedroom Window a kedvencem. Itt van az h miről szól:Volt egyszer egy lány.
És egy fiú.
Meg egy ablak.
Amber Walkert és a bátyját, Jake-et bántalmazza az apjuk. Egy éjszaka Jake legjobb barátja, Liam észreveszi a zokogó Ambert, és bemászik a szobája ablakán, hogy megvigasztalja. Ezzel kezdődik szeret/nem szeret-kapcsolatuk, ami meghatározza a következő nyolc évet. Liam mára magabiztos csajozógép lett, aki egyetlen csaj mellett sem tud kikötni, még sohasem volt igazi barátnője. Amber máig nem dolgozta fel a bántalmazó apjától elszenvedett lelki sebeket. Ő és Liam bizarr párost alkotnak. A kapcsolatuk mindig is viharos volt. De mi történik akkor, ha Amber egyszer csak máshogy tekint a bátyja legjobb barátjára? És mit szól a túlféltő báty, amikor megtudja, hogy a húga és a barátja egyre közelebb kerülnek egymáshoz?
A legmeghatóbb történet arról, mire képes a szerelem.
Federica Bosco - A szerelem különös súlya
Szintén ettől az írónőtől az Angyal trilógia.
Nem tudom, szerintem nincs olyan. hogy kifejezett kedvenc. Minden könyv, ami megfogja az olvasóját kedvenc valamilyen szinten. :)
Én pl. legutóbb James Luceno Tarkin c. könyvét olvastam.
Kb spoilermentesen nagy vonalakban arról szól, hogy van Tarkin, aki nagy titokban és nagy műgonddal építgeti a halálcsillagot, aztán pár lázadó megpróbál beleköpni a levesébe, és lenyúlják a spéci hajóját, majd azzal keltenek zavart. De a végén ő és Darth Vader leszámolnak a lázadókkal és felgöngyölítenek egy összeesküvést.
Előtte meg a Twist Olivért olvastam. Igazi klasszikus, korabeli társadalomkritika, zseniálisan megírva.
Idén még újraolvastam J.F.Cooper: Utolsó mohikán c. könyvét. Annál jobb kalandregényt azóta sem nagyon írtak. Dióhéjban, mennek megmenteni a nőt, és egy kifejezetten érdekes alkalmi csapatot hoz össze a sors erre a célra.
Mi volt még mostanság. Ja igen, Andy Weir: A marsi c. regénye. Az arról szól, hogy egy csóringert véletlen ottfelejtenek a marson és ott próbál túlélni abból, amije van. Naplóregény, érdekes, humoros.
Aztán Ernest Cline: Ready Player One. Baroni jó könyv. Ha esetleg láttad a filmet és nem olvastad a könyvet, pótold. :)
Réti László: Az elnök. Nem lövöm le a poénját, olvasd el. Én nem tudtam letenni, együltőhelyemben egy hétvégémet arra szántam, hogy kipörgessem.
Keith R. A. DeCandido: Nova. Ez egy lányról szól, akinek a családját bérgyilkosok megbérgyilkolják, ő meg nagyon erős telepata és amikor látja, hogy veszik a család, akkor kirbban belőle a pszichoszomatikus energia vagy mi és megöl vele pár embert, aztán elemenekül Tarsonis csövesfalvájára, ahol sok a bűnöző. Van köztük egy fő bűnöző, aki kényszeríti, hogy dolgozzon neki, de közben keresi a hadsereg, meg a titkos zolgálatok is, mert erős telepata és kell a szellem programba. Közben meg jönnek a zergek, indul a dúlás, majd a csaj elindul bosszút állni. Angolul javaslom elolvasni, úgy jobb, de magyarul is érdemes, ha esetleg az angolod nem elég jó.
Hát most kb ezek jutottak eszembe, amik mostanság a kezembe voltak. Ha valamelyikhez kedvet kapnál, akkor kellemes időtöltést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!