Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Írók! Ti nem szoktatok erre...

Írók! Ti nem szoktatok erre gondolni?

Figyelt kérdés

Hiába vagy olvasott és értelmes, hiába vagy tehetséges az íráshoz, hiába próbálsz valami egyedit alkotni és elkerülni a klisés, kidolgozatlan történetek/karakterek alkotását, sohasem fogsz tudni igazán egyedit írni, legfeljebb új színt viszel egy unalomig ismételt klisébe, azzal, hogy némileg megváltoztatod.

Nincs olyan sztori vagy karakter, amit ne találtak volna már ki időtlen időkkel a születésed előtt, és a legmélyebb gondolataidon is valószínűleg már évezredek óta filozofálgatnak az emberek.

Nem lehangoló ez?

2019. jan. 9. 15:40
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
200 éve is azon aggódtak, hogy elfogynak a hangjegyek, aztán még is vannak új zenék.
2019. jan. 9. 16:05
 2/6 A kérdező kommentje:
De a legjelentősebb alkotások - legyen szó könyvről vagy zenéről - közel sem az utóbbi néhány évtizedben születtek.
2019. jan. 9. 16:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Abban igazad van, hogy vannak bizonyos alapvető toposzok.

De minden ember más személyiség más élettapasztalatokkal. Pont ezért a jó írók akkor is egyediek, ha hasonló témáról írnak. Egyszerűen nem fognak hasonlítani a gondolatok, sem a nyelvezet, sem a szereplők.

Szerintem ne aggódj ezen, csak írd, ami önmagadban van, és majd az olvasók eldöntik, hogy érdekes-e, egyedi-e.

2019. jan. 9. 17:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem zavar, tekintve, hogy Shakespeare sem erdeti sztorikat írt, mégis teljesen jól fennmaradtak az írásai, sőt!
2019. jan. 10. 09:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy.

Éhezők Viadala sem régi, mégis terepet adott egy új műfajnak, és ez sem a legeredetibb történet.

Harry Potter, Trónok Harca sem régiek, és mindkettő bőven merített máshonnan.

2019. jan. 10. 16:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem az én ötletem elég egyedi. Legalábbis én még nem olvastam ugyanilyet. Biztos vannak hasonló hangulatú, témájú könyvek, de szerintem még semelyik műfaj sincs olyan szinten kimerítve, hogy ne lehessen egyedit alkotni.

Egyébkéng egy igazán jó író kliséhalmazokból is ki tud valami igazán jót hozni.

Őszintén szólva, engem nem kifejezetten zavar, ha valamivel már találkoztam máshol is. (Vannak témák, alapsztorik, amik egyszerűen túl jól működnek.)

2019. jan. 10. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!