Én olvastam és nagyon szerettem.
Nagyon jó a humora és nagyon szerethető karakterek vannak benne és én a végén az utolsó oldalakat sírva olvastam mert nagyon megszerettem úgyhogy ajánlom.
A humora tényleg jó, viszont sok hibája van. A karakterek extrém kidolgozatlanok és sztereotipikusak (Cortez fájdalmasan Gray Stu, Virág a klasszikus buta Manic Pixie Dream Girl, Kinga a Tsundere, Zsolti a Class Clown, Reni a tipikus Anastasia Steele-féle személyiség nélküli, életképtelen főszereplő stb.) és sok logikátlanság van a könyvben (a legszembetűnőbb nyilvánvalóan az, hogy mit keres egy elit suliban egy rakás több tantárgyból bukásra álló, szabályokat be nem tartó gyerek, akik még büszkék is erre).
Ráadásul a könyv egy csomó alaptalan baromságot sulykol a fiatalokba, például hogy aki szeret olvasni az csak egy unalmas lúzer lehet. És hogy pont egy elit gimnáziumban hangoztassa ezt az álláspontot a diákok 90%-a? Röhej.
A fanok körében uralkodó Cortez-imádatot sem értem, mert engem egyáltalán nem nyűgözött le a karakter. Az elmondások alapján egy igazi rosszfiút képzeltem el, de aztán amikor beleolvastam a könyvbe, kiderült, hogy Cortez se nem vicces, se nem lázadó, se nem balhés. Az egyetlen pozitív tulajdonsága, hogy elvileg nagyon jóképű. Egyszerűen unalmas. Reni pedig a lehető legszörnyűbb karakter, gondolom nem kell részleteznem, miért.
Talán nem 14 évesen kellett volna először elolvasnom, mert zavart benne a sok hiba és logikátlanság. Talán ha 10-12 évesen olvastam volna, jobban élveztem volna.
Volt néhány poén, amin jót röhögtem, de ezt leszámítva egy spanyol szappanoperát izgalmasabbnak tartok ennél.
Igen, én olvastam, vagyis olvasom. De ha nem lenne olyan jó humora az írónőnek, nem lenne olyan élvezhető. Mert pl. az 1. részből annyi derül ki Cortezről, hogy: sötét a haja, kék a szeme, kúl, menő, a szülei diplomaták, egy évvel idősebb Reniéknél,ja és helyes.
De annyit azért el kell árulnom, h ez az a tipikus tündérmese. Bocsi, ha még nem olvastad és spoiler.
Virág olyan szinten buta, hogy egy magángimnáziumba a világon sehol nem vennék fel.
Kinga egy vadállat.
Reni meg egyszerűen gáz.
A többi karakter még úgy-úgy hiteles.
Egyébként 1. 2. rész után már izgalmasabb lesz. Remélem tudtam segíteni!😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!