Harry Potter rajongók! Miért utáljátok annyira Umbridge-t?
Tudom, miket csinált, olvastam rengetegszer a könyveket, de akkor sem értem miért kéne őt jobban utálni, mint mondjuk Voldemortot, Bellatrixet vagy akármelyik halálfalót.
Én sem szeretem őt, de tudtommal nem gyilkolászott embereket, rengeteg sokkal sötétebb szereplő van a könyvekben. Akkor mégis miért utálják olyan sokan Umbridge-t a leginkább?
Mert sokkal könnyebb azonosulni vele. Voldemortról, Bellatrixról hiába tudjuk hogy gonosz, nem igazán tudjuk átérezni a fenyegetést amit jelentenek.
Ellenben a legtöbb ember életében megismer legalább egy olyan ellenszenves karaktert, aki szívtelen, basáskodó szipirtyó, mint Umbridge. Lehet ez egy tanár, szülő, nagynéni, főnök, stb. A lényeg hogy emberünk nem tud ellene mit tenni, akármilyen gonosz is, csak magában gyűlölködhet ellene. Umbridge pedig ezt a jól ismert ellenszenvet testesíti meg, aminek okán az olvasók jelentős része sokkal inkább átérzi a diákok Umbridge iránti ellenszenvét, mint a Voldemorttól való félelmet.
Azt hiszem igazatok lesz, Umbridge-dzsel tényleg könnyebb azonosulni, ez lehet az oka.
Bár nekem ennek ellenére sosem lesz ő az első számú negatív karakter. (Mielőtt valaki félreértené: nem, egyáltalán nem kedvelem és nekem sem szimpatikus, de mégiscsak vannak sötétebb szereplők. :D )
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!!
Pl. Voldemort, Grindelwald, Bellatrix, Greyback.
Számomra mind a négyen rosszabbak, mint Umbridge, ennek okait már korábban kifejtettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!