Ismer valaki olyan regényeket, amik a 40-es/50-es évek beli Amerikában játszódnak?
Megnéztem egy filmet (Mindennapi varázslat), ami éppen a második világháború idejére ment vissza, méghozzá amerikai helyszínnel. Láttam a filmben a nők hajviseletét, a ruháikat, és azokat a tipikus családi házakat... Szóval eléggé magával ragadott ez a retro létérzés.
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Az a "bácsi" Stephen King. :-D
Neki is van több olyan könyve, ami ekkoriban játszódik. Bár ő főleg horrort ír/írt.
Amúgy nem lenne utolsó tudni, hogy milyen műfaj érdekel, meg a nyelvtudásodat sem, mert ha olvasol angolul akkor, hogy úgy mondjam nagyságrendekkel több könyv közül tudsz válogatni.
Igen, már felhívták rá a figyelmem :D
Annyira nem tudok jól angolul, hogy akármilyen könyvet élvezettel végigolvassak. Inkább magyar nyelven érdekelnének regények.
Kár, hogy nem megy az angol elég jól, mert magyarul csak mutatóban találsz ilyet, ráadásul azok sem a te általad keresett idealizált "szuburbán idill" világában játszódnak pl. a Zabhegyező az főleg ez az időszak, csak nem éppen az, amit keresel. Ugyanígy King-el is óvatosan, nem horror regénye, de a 63:11:22 című 1958-1963 között játszódó regény, inkább egy időutazó történet.
vagy, hogy ne menjek üres kézzel itt van pl. ez
ez a regény pont az 50-es évek new orleansában játszódik (nem olvastam amúgy)
de mint írtam, a jó angol tudás aranyat érne neked
pl. itt a Goodreads Young adult könyvei, amikről azt írja, hogy az 50-es években játszódnak
kapásból van rajta 74 cím, sokszorosa annak, amihez te magyarul hozzájutsz.
Köszönöm szépen! :)
Tanulom az angolt, és az iskolában elég jól is megy, de könyvolvasáshoz kevés a szókincsem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!