Bella hogy lett terhes? (Twilight)
Az egyik könyvben, a 3. vagy talán a 4. részben, azt lehet olvasni, hogy a vámpírok nem tudnak sírni, nincs könnyük... ha nincs könnyük, akkor egyéb testnedvük sincs gondolom, így pedig jogos a kérdés, Bella hogy a francba lett terhes??
:D
Hát ... annyi élet még volt benne ... vagy nemtom.
De amúgy nem úgy van, hogy a vámpír csajoknak nem lehet gyerekük, de egy vámpír pasinak egy ember lánytól simán?
Ez biztos valami érdekes vámpír bioszos izé ... de amúgy foggalmam sincs. xD
Valahogy az írónő elmagyarázta.nem tudok most linket.de ha találok belinkelem. :)
Csak szólok h nincsenek vámpírok. Am én is örülnék egynek kettőnek.:)
igen, tényleg volt ilyen kérdés... és ott linkeltek is egy cikket, amiben az írónő elmondja, hogy ez csak egy kitalált történet és ezért lehetnek benne ilyen dolgok. na mindegy...
nekem inkább egy másik dolog fordult meg a fejemben. ha edward minden emberi kaját földízűnek érez, akkor valszeg a szaga is olyasmi lehet neki, nem? na de akkor jogos volt bella aggodalma, hogy edwardnak nem tetszik az eper illatú samponja, hiszem az eper is egy emberi táplálék :D
egy barátnőm kb sírógörcsöt kapott, hogy hogyan lehetek ennyire idióta, hogy egy ilyet kitalálok xD
én paste-eltem a másik ilyen kérdéshez is Meyer szavait, itt van megint:)
"Szóval fizikailag eléggé hasonlóak az emberekhez ahhoz hogy árnyékban közöttük mászkáljanak, viszont van pár fontos különbség. A bőrük hasonlóan az emberek bőréhez, sejtekből épül fel, se ezek a sejtek nagyon kemények és tükröződnek mint a kristályok. A sejtjeik között egyfajta zsírozásként (mint a gépalkatrészek kenőolaja) folyadék van, hasonló a szájukban lévő méreghez. A szemükben is van vmi folyékony anyag, ami megkönnyíti a szemgolyó mozgását, de könnyezni nem tudnak. A szemükben és a bőrükben található síkosító-méreg nem fertőző az emberekre :). Hasonlóan, a vámpír testében mindenütt található megannyi változata a méreg-alapú folyadéknak, ami megőrizte jellegzetes hasonlóságát a cserélődő folyadékokkal, mint funkcionalitását, mint célját tekintve. Noha nincs méreg pótlás ami pontosan úgy működik mint a vér, de sok funkciója megmaradt más formában. Ugyanúgy, az idegrendszer is kissé másképp működik, csak éppen fokozottabb módon. Néhány önkéntelen reakció, mint a légzés folytatódik (ebben az esetben a légzés a levegőben lévő szagok alapján történő tájékozódás miatt működik, nem az oxigén szükséglet miatt). Más önkéntelen reakciók, mint a pislogás, nem létezik mert nincs okuk pislogni (nem kell nedvesíteni a szemüket). Az erekció is létezik a vámpíroknál, mégpdig a méregszerű folyadékok segítségével, ami a szövetek hasonló reakcióját okozzák, pont mint ahogy a vér beáramlása tenné. Ahogy a vámpír bőr - ami hasonlóan néz ki az emberi bőrhöz és hasonló (védelmező) funkciót lát el - egy fajta folyadék, ami az ondóváladékhoz hasonló is létezik a férfi vámpírokban, ami genetikai információt hordoz magában, és képes megtermékenyíteni egy emberi petesejtet.
(Megjegyzés: a női vámpíroknak nem lehet gyerekük, mert a testük nem változik, ezáltal nem képesek kihordani a magzatot.)
Mielőtt bárki elküldene a fenébe :D ez nem az én agyamból pattant ki, majdnem szó szerinti fordítása a Meyer honlapján található Steph által adott válasznak. És természetesen nem akarom senki lelki világát összetörni, de ez az egész fikció, ahogy a vámpírok létezése is :)
Ezt a véletlenül idetévedő nem twilight rajongó emberek miatt írtam le..."
Az idézett szöveget teljes mértékben copy-paste-eltem, úgyhogy e benne levő információért nem vállalok felelősséget:D Ezek Meyer szavai, csak immár magyarul:)
Jó olvasást!
huhh, köszönjük a szöveget:D:D
nekem úgy tűnik, mintha "kimagyarázná" azokat a dolgokat, amiket a könyv írása során figyelmen kívül hagyott. vagy csak nekem van ilyen érzésem?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!