Nektek melyik a kedvenc kötelező olvasmányotok?
Figyelt kérdés
Már persze ha volt olyan... Melyik tetszett a leginkább, és mi fogott meg benne?#könyv #történet #oktatás #kötelező #élmény #iskola #kedvenc #olvasás #általános iskola #kötelező olvasmány
2018. szept. 13. 21:31
1/8 anonim válasza:
Rómeó és Júlia igaz színdarabként szeretem mert az is és franciául amilyen nyelven Shakespeare eredetileg szánta a magyar verziótól a hideg is kiráz az egy nevetség. Ide rakom a francia verziót (magyar felírat van rajta): https://www.youtube.com/watch?v=VSoVZnwE1DM
2/8 anonim válasza:
Általánosból a Vuk, Kincskereső Kisködmön. :)
Gimiből nekünk el kellett olvasni az ajánlottakat is. Így szerettem Mikszáth novelláit, meg az Üvöltő szeleket.
4/8 anonim válasza:
Abigél, Légy jó mindhalálig. Az előbbi nyelvezete és témája kicsit közelebb áll szerintem egy 7/8.os gyerekhez (legtöbb esetben a lányokhoz), mint pl. a Kőszívű ember fiai, még ha a környezet, a körülmény már egy mostani gyereknek nem annyira aktuális, akkor is. A Légy jó mindhalálig pedig szerintem egy nagyon érzelemdús és számomra szívhezálló történet, engem megérintett. De hát kinek mi tetszik :) (én 8.-os vagyok úgyhogy csak az általános iskolai kötelezőkön belül tudok nyilatkozni)
5/8 anonim válasza:
Egri csillagok. Ez volt az első történelmi regény, amit olvastam, és nagyon megfogott. Azóta is ez az egyik kedvenc műfajom:)
6/8 anonim válasza:
Én valamiért kevés kötelező olvasmányt olvastam el, de amire rávettem magam az nagyon is tetszett. Ez a Pál utcai fiúk, amiben ez a sulis, bandázós téma fogott meg.
7/8 anonim válasza:
A Pál utcai fiúk
Egri csillagok
A nyomorultak
Légy jó mindhalálig
Antigoné
8/8 anonim válasza:
Ottliktól az Iskola a határon, nagyon sok érdekes és megfontolandó gondolat volt benne.
Bulgakovtól A Mester és Margarita, fantasztikus, mesés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!