Miért van az, hogy? /Könyvek/
Sok könyvem van, amin túl szeretnék adni. Nem újak, de nem is a '90-es évek előttiek.
Hogyan lehetne azt kiküszöbölni, hogy normális áron adja el az ember, és nem úgy, hogy fölajánlja egy antikváriumnak vagy könyvárusnak, aki ad érte egy nevetséges összeget, mikor maga 1 könyv ára értékes, még használtan is?
Ki olvas mamár papír könyvet?!
Nem "érték"...
Egyre több minden van digitalizálva.Olcsobb,tartosabb,kevesebb helyet foglal.
A lexikonokon,szótárakon,enciklopédiákon kivüli irodalmak egyre szélessebb körbe vannak digitalizálva...
Hirdesd meg vaterán vagy hasonló online piactéren, vagy bolhapiacon add el.
Sokan olvasunk papírra nyomtatott könyvet. Hangulata van.
A digitális forma tartósabb? Szerintem el vagy tévedve. Az lehet, hogy könnyebben elérhető, de hogy tartósabb lenne, az nem igaz.
#3 Pedig az igazság az, hogy tényleg tartósabb :/ Egy pillanat leforgása alatt millió másolatot készíthetsz belőle és elküldheted őket a világ különböző pontjaira.
Abban viszont egyetértek veled, hogy van egy hangulata, és azt egy táblagép/telefon nem tudja visszaadni, az e-book olvasók pedig épp hogy csak a közelébe érnek, de azok sem olyanok.
"Egy pillanat leforgása alatt millió másolatot készíthetsz belőle és elküldheted őket a világ különböző pontjaira."
Igen, ezt értettem azon, hogy könnyen elérhető.
Tartósság alatt azt értettem, hogy ha sérül a fájl, vagy adott esetben a könyv, akkor mennyire marad használható. A fájl bármilyen sérülése esetén nagy a valószínűsége, hogy az egész írás menthetetlen (vagy extra lehetőségek kellenek ahhoz, hogy használható legyen), könyv esetében csak a teljes megsemmisítés az, ami (közel) olvashatatlanná változtatja az írást. Lyukasztóval üss a közepébe egy szép lyukat. Simán elolvasod a könyvet. Arányaiban hasonló sérülés egy fájlban a teljes olvashatatlanságot okozhatja.
Ez a fájl megsemmisülését jelenti, az írásét nem. Az ott lesz annál a több millió embernél, illetve a szervereken, amik közvetítik.
Tegyük fel, írok egy könyvet a mangalicasertések bűnszervezeteiről. A mangalicasertéseknek ez nem tetszik, ezért meglátogatnak, hogy eltegyenek láb alól, és megsemmisítsék az írást. Nos, ha azt a könyvet egyenesen a világhálón publikáltam, soha nem fogják tudni megsemmisíteni. Ha egy papírra, akkor egyszerűen kidobják a kukába.
Egy régi könyvből létezik x darab. Lehetetlenség az összeset megtalálni, de még mindig egyszerűbb, mint ugyanezt megtenni annak digitalizált változatával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!