Miért nem olvassák a könyvem Wattpadon?
Sok benne a nyelvtani és annál is több a fogalmazási hiba.
Ettől függetlenül nem a te hibád, hogy nem olvassák: elterjeszteni egy könyvet legalább annyira nehéz, mint megírni azt. Szerintem fejleszd még magad, olvass sokat, és pár év múlva fuss neki újult erővel egy komolyabb platformon.
Ó, nem a linken keresztül nyitottam meg, remélem a te könyvedet találtam meg.
Soulfulgirl_14 lennél?
Akkor jó, a tiédet olvastam el az imént :)
Írnék még néhány apróságot, ami segíthet, rámutatok egy-két hibára, de igazán csak az olvasás segíthet. Sok-sok olvasás. Néhány hosszabb regény után magad is látni fogod majd a problémát, addig is 2+1 dologra felhívnám a figyelmed. Kegyetlen leszek, de nem rosszindulatból.
1) nyelvtan, nyelvtan, nyelvtan! Ez nagyon fontos, főleg, ha később komolyabban akarsz foglalkozni a témával. Néhány vesszőhiba becsúszhat, de nagyon sok van és némelyik kifejezetten súlyos: igekötők például, pedig ezek nagyon könnyen elkerülhetőek lennének. Ugyan az írók nem dolgoznak egyedül, és sok szem átolvassa a munkádat mielőtt a kiadóhoz kerül, kínos lenne, ha minden második mondatodat át kellene írnod. Minden fejezet hemzseg a kisebb-nagyobb hibáktól. A sok olvasás ezen is segít majd.
2) A fogalmazásod jobb, mint az átlag tinié, de nagyon durva hibákat halmozol egymásra. Ezekkel lényegében lerombolod az egész szöveget. Nem kevés mondat meg egyszerűen béna. A második fejezettől már színvonalasabb a szöveg, mintha később, kitisztultabb fejjel írtad volna, de sok hibát és gagyi mondatot találni ott is.
Továbbá ügyelj arra, hogy egy csöppet életszerűbb párbeszédeket írj. Némelyik túl van tolva. A főszereplő érzelmeit vagy kívülről vagy felületesen mutatod be. (E/1-ben egyébként nem könnyű jó könyvet írni) A cselekményről más szempontból nem tudok nyilatkozni, nem igazán olvasok romantikus, vagy tinisztorikat, de ránézésre aranyos. Ha érdekes történetté tudod szőni az eddig leírtakat, minden jó lesz.
Nem összegzek, szerintem érted, miről beszélek. És még egyszer: olvass sokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!