Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Írnátok olyan könyveket ami...

Írnátok olyan könyveket ami Magyarország múltját/történelmét írja le időrendi sorrendben, hogy mikor mi történik? 16/L

Figyelt kérdés

Elnézést ha picit fura a megfogalmazásom Erdélyi vagyok. Nagyon érdekel Magyarország történelme. Az iskolában tanultunk valamennyit de az szinte semmi. A tanárnőm akart minket tanítani részletesen is de sajnos olyan retardált osztálytársaim vannak, hogy miattuk nem lehet.

Állandóan kiabáltak, zenét hallgattak órán.

Remélem érthető a megfogalmazásom 16/L :)

2018. aug. 1. 01:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Hogyhogy kiabáltak, zenét hallgattak??? Miféle tanítást lehet akkor így végezni? Nagyon sok könyv van, ami ezzel foglalkozik, írd be a google-ba,hogy Magyarország történelme, és mindent kiad.
2018. aug. 2. 05:25
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én örülök, hogy többet szeretnél megtudni Magyarországról. Ez lehet furcsa lesz, de nehéz egy db. könyvet mondani, ami felöleli részletesen az ország egész történetét, Mi Micsoda vagy Benedek Elek-féle meséket vagy ötéveseknek való képeskönyveket pedig nem akarok mondani. Ha ilyet akarsz a kezedbe venni, érdemes komoly és részletes munkát olvasni.

Ez a könyv nemrég jelent meg, bár nem ismerem, de a könyvleírás alapján szerintem ez az, amely az igényeidnek legjobban megfelel (de nem tudom, hogy Erdélyben meg lehet-e szerezni):

[link]

A legtöbb könyv korszakokra bontva vagy évszázadokra bontva tárgyalja a történelmet, de ezek egyetemi szakkönyvek. Így az Osiris Kiadó (honlapjára is felmehetsz) rengeteg egyetemi tankönyvet ad ki a témában, pl. Magyarország története 895-1301, Magyarország története 1301-1526 stb. Szóval, ha komolyan érdekel, nézz szét az Osiris honlapján, szerintem lehet tőlük rendelni (az is lehet, hogy ők is adtak ki egységes Magyarország története kötetet, de erről nincs adatom).

Amit én még kedvelek az a "Századok" sorozat, ez egy példánya:

[link]

Bár ezt még Magyarországon is nehéz megszerezni, nemhogy Erdélyben, bár nem rossz sorozat szerintem.

Egyébként sok kötet készült az előző időszakokban összefoglaló jelleggel az ország történetéről, a dualizmusban, a két vh között, a kommunista rendszerben, de ezeket nem akarom ajánlani. Romsics könyve szerintem ezt a hagyományt akarja folytatni a 21. században, érdemes rá áldozni szerintem, hogy bővebb ismereteket szerezz.

:)

2018. aug. 6. 02:02
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat :)
2018. aug. 6. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!