Milyen magyar történelmi könyvek vannak, amelyek a 15-16 századról szólnak?
Figyelt kérdés
...mint például az Egri csillagok, ami egyik kedvenc könyvem. Főként a csatákról szóló könyvek érdekelnek. Köszönöm :-)2018. júl. 31. 16:21
1/4 Márciuska válasza:
Barabás Tibor: Végvári legenda úgy emlékszem ilyen volt. És nekem nagy kedvencem Fekete Istvántól a Koppányi aga testamentuma.
Régebben, a tatárjárás alatt játszódik Fehér Tibortól Az ezüstkardú vitéz, de szerintem ne hagyd ki, nagyon érdekes! Mindkét írótól kereshetsz még történelmi regényeket, írtak a Rákóczi-korszakról is.
Még eszembe jutott Kolozsvári Grandpierre Emiltől a Törökfejes kopja, Tatay Sándortól a Kinizsi Pál, meg Móra Ferenctől a Rab ember fiai.
2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hasznos választ!
2018. aug. 2. 12:22
4/4 anonim válasza:
Mikszáth: Beszélő köntös
Móricz: Erdély trilógia
(egyébként Erdélyről egy mai szerző is írt regényt, de nem tudom, hogy ki)
Jókai: Erdély aranykora és más történelmi regények is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!