Ismertek ilyen könyveket?
Olyat keresek, amiben animés kifejezéssel "yandere" van.
Ha valaki nem ismerné a jelentését, a yandere olyan karakter, aki eleinte kedves, jóindulatú (legalábbis annak tűnik) és valakit nagyon szeret (esetleg jár is vele). Azonban ha ezt a valakit valamilyen féle veszély fenyegeti, vagy el akarják venni a yanderétől, akkor előbújik pszichopata oldala, és akár gyilkolni is képes, hogy megvédje szerelmét.
Kritériumok:
- A könyv akár thriller, krimi, vagy pszichológiai is lehet. Horror is jöhet, de elsősorban az előzőleg leírtakra lennék kíváncsi.
- Magyar nyelvű legyen, mert nem tudok annyira jól angolul... :(
- Legyen benne yandere szerű karakter (ez ugye a legfontosabb *-*)
Remélem nem túl magasak az elvárásaim, ahogy azt is, hogy nem írtam olyan érthetetlenül...
Előre is nagyon köszi mindenkin válaszolónak!!!^^
A Nem vagyok sorozatgyilkosban a főszereplő srác yandere. Elsőre lehet inkább kuuderének tűnik, mert csendes és érzelemmentes, viszont mivel szociopata, úgy ragaszkodik a neki tetsző lányhoz, mint vadállat a zsákmányához. Még titokban zaklatja is. És egyébként szadista hajlamai is vannak, csak visszafogja magát. Egyébként krimi/thriller a könyv.
A Lepkegyűjtő című könyv pedig egy pszicho-thriller, ennek a könyvnek egy hardcore yandere férfi a főszereplője. Először titokban zaklatja a "szerelmét", aztán a megszállottjává válik, később meg elrabolja. A könyv mindkét főszereplő szemszögéből leírja azt az időszakot, amikor fogva tartja a nőt.
Sajnos nem jut több könyv eszembe. A Katniss-féle mary sue tsunderékből Dunát lehetne rekeszteni, yandere viszont alig van, pedig szerintem sokkal érdekesebb karaktertípus. Az animék világában kéne kutatnod, ott nagyobb sikerrel fogsz járni.
Ú*^*! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! A Nem vagyok sorozatgyilkos már megvan, a Lepkegyűjtőnek most rögtön utána nézek! Animében más sok yanderét láttam, épp ezért akartam könyvet olvasni egy ilyen fajta karakterről. Még egyszer köszönöm, ment a zöld kéz! Arigatou^^
Természetesen nyitott vagyok más válaszokra is^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!