Ezek a kötelezők nektek, hogy tetszettek? Mi róla a véleményetek? Melyik száraz, melyik pörgős?
Voltaire - Candide
Puskin - Anyegin
E T A Hoffmann - Arany virágcserép
Victor Hugo - Nyomorultak
Katona József - Bánk Bán
Vörösmarty Mihály - Csongor és Tünde
Petőfi - Az apostol
Petőfi - A helység kalapácsa
Arany - Toldi estéje
Arany - Toldi
Jókai - Az aranyember
Jókai - Kőszívű ember fiai
Jókai - Egy magyar nábob
Jókai - Kárpáthy Zoltán
Jókai - Fekete Gyémántok
Pörgős???
Ezek nem Sci-fi regények! XD
Amúgy talán a Candide kötött le leginkább,de igazából onnantól kezdve,hogy "kötelező",már nem szerettem egyiket sem...;)
Hát nem mindegyiket olvastam, de amelyiket igen arról a véleményem:
Candide - nekem nem tetszett. Nem szeretem Voltaire stílusát és az egyész történet unalmas szerintem, egy kicsit erőltetett
Arany virágcserép - ennél nagyobb baromságot talán még életemben nem olvastam. Szerintem Hoffmann beszívott és leírta, amit delirált
Nyomorultak - na ez egy nagyon jó könyv. Izgalmas, fordulatos és jók a jellemábrázolások. Az egyik kedvenc kötelezőm
Bánk bán - érdemes elolvasni, bár kicsit nehezen érthető a régies nyelv miatt, és a dráma műfaja sem teszi ezt könnyebbé. De érdekes és különösen megéri elolvasni, ha ismered az operát is (ami szintén nagyon jó)
Csongor és Tünde - engem nem nagyon fogott meg. Az egyetlen ami igazán tetszett benne, azok a nevek (a Tünde például V. találta ki, de a boszorkányok nevei is jók)
Az apostol - szerintem sokkal jobb, mint Petőfi bármelyik verse, bár kicsit lehangoló
A helység kalapácsa - el lehet olvasni, de az Apostol sokkal jobb
Toldi és Toldi estéje - mindkettő jó. Nagyjából ennyi, elég semleges vagyok velük kapcsolatban
Jókai összes műve - mindet megéri elolvasni, Jókai (szerintem) a legjobb magyar író. Különösen az Aranyember fogott meg
Én sem olvastam ezek közül mindent , de amit igen, arról:
Voltaire- Candide: egyszer el lehet olvasni, nem olyan rossz
Puskin- Anyegin: Nekem ez spec. dögunalom volt
Hoffmann- Arany virágcserép: Nekem nagyon tetszik, igaz, szerintem is beszívva volt kicsit az író, amikor írta:D
Hugo- Nyomorultak: Na, ez egy baromi hosszú kínszenvedés, a történet maga nem rossz, de baromi sok leírás van benne
Katona- Bánk bán: Hát, nem ez szeretette meg velem az olvasást
Petőfi- Helység kalapácsa: Ez nagyon jó, vicces
Toldi: alapmű
Kőszívű: Nem tetszett, nem vagyok egy nagy Jókai fan
Az Aranyembert és A kőszívű ember fiait hogy utáltam!
annyira unalmas volt,alig vártam,hogy vége legyen,pedig értettem a történetet.
A Toldi és a Toldi estélye szerintem jó.
A Bánk Bán és a Nyomorultak nagyon jó.
Voltaire - Candide: kifejezetten tanulságos történet, a soha nem változó emberekről szól.
Puskin - Anyegin: nagyon szép szerelmi történet, egy elbaltázott eséllyel a középpontban.
E T A Hoffmann - Arany virágcserép: én szerettem, de sokakat idegesít az író stílusa.
Victor Hugo - Nyomorultak: bár nem rossz, én valamiért mégsem bírtam végig elolvasni.
Katona József - Bánk Bán: idegesítő darabnak tartom, tele logikétlan eseménnyel.
Vörösmarty Mihály - Csongor és Tünde: ha mesének olvasod, akkor hamarabb végzel vele.
Petőfi - Az apostol, A helység kalapácsa: nekem tetszettek
Arany - Toldi estéje, Toldi: nagy kedvenceim
Jókai: a felsoroltak közül én az Egy magyar nábobot és a Kárpáthy Zoltánt tartom a legjobbaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!