Melyik könyv teszett a legjobban 12 éves korodban?
12 éves koromban még nem létezett a Harry Potter. Most a kisfiamnak biztosan ezt ajánlanám. Illetve az Így neveld a sárkányodat sorozatot, bár ennek minden magyarul megjelent részén túl vagyunk már (8 éves -de felnőttként is élvezhető)
Régen rengeteg ifjúsági könyv volt. Én a pöttyös és csíkos kiönyveket faltam, a fiúk pedig a delfin könyveket, illetve az indiánosakat (Winnetou pl)
Leiner Laura könyvei tini lányoknak szólnak, ha jól tudom.
Harry Potter, alkonyat talán..
Én lovas könyveket olvastam
#4. válaszoló vagyok, és eszembe jutott pár könyv, ami esetleg érdekelhetné a testvéreidet, azonban szólok, elfogult leszek, mert java részük nagy kedvencem. :D
-Böszörményi Gyula: Gergő és az Álomfogók
-Alan Bradley: Flavia de Luce rejtélyei (magyarul 7 kötet jelent meg eddig, bár ez elég komoly darab, ha a tesóid érdeklődnek a krimik és a kémia csodálatos világa iránt, bátran ajánlom nekik)
-Darren Shan: Darren Shan regényes története (12 kötet)
Larten Crepsley regényes története (4 k.)
Shan nagyszerű író, de meg kell jegyezzem, főleg fantasy és horror műfajban alkot, mondjuk ezek a könyvek inkább fantáziaszülemények, semmint brutálisak. Ha idősebbek lesznek, ajánlom olvasásra a Démonvilág sorozatot (ami elég gore műfajú, viszont a történet hazavág) és A vézna hóhér c. regényt is. :)
-J.K. Rowling: Harry Potter (szerintem ez alapmű :D)
-Karinthy Frigyes: Tanár úr, kérem!
-Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig
-Erich Kästner: A repülő osztály
Egyébként jó döntés lehet a leányzó kezébe adni néhány Leiner Laura könyvet, például a Szent Johanna Gimit, bár bevallom, nekem nem igazán tetszett, de lehet, a húgod megtalálja benne a jót. :)
Ezen kívül szokták ajánlani az Így neveld a sárkányod köteteket, az Egy ropi naplóját, és annak lány változatát, az Egy zizi naplóját is. Talán még a Jaquline Wilson könyveket tudnám meleg szívvel ajánlani, azokért is éltem-haltam 12 évesen, nem hiszem el, hogy nem jutott eszembe hamarabb. :D
Azt hiszem, ennyit akartam írni, bár meg kell jegyeznem, hogy az Alkonyatnak nevezett szennytengertől védd szegény tesóid ártatlan lelkét, még túl fiatalok megutálni az életüket :D (nyilván túloztam, de azok a könyvek felérnek egy, bocsánat, száz kínzással).
Remélem, tetszik majd valamelyik könyv nekik, bár sokat segítenél, ha elmondanád, milyen stílusú könyveket szeretnek (sci-fi, klasszikus, vígjáték, kaland, horror, pszichológiai, thriller, krimi, ifjúsági, romantikus stb.), vagy szeretnek-e egyáltalán olvasni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!