Harry Potter, azon belül Roxfort Expressz kérdés?
Most, hogy nyáron újra van időm, ismét belemerültem a HP varázsvilágba. :D
De az jutott eszembe, hogy a Roxfort expressz mégis mi a fenének indul Londonból ha Roxfort Skóciában van?
Ha jól tudom, a varázslók szétszórtan élnek Nagy-Britanniában, mi értelme a vonatot az ország másik végéből indítani, ha a legtöbben oda is pl. hopp-porral vagy egyéb mágikus úton jutnak el?
Azt még megérteném, ha több helyen megállna és felvenné a környékről a diákokat, de így számomra teljesen érthetetlen.
Tud valaki esetleg erre magyarázatot vagy hogy Rowling miért pont Londont választotta?
Könyvben kristálytisztán benne van, hogy ama karácsonyon nem volt rajt a hoppanálásgátló a Roxifoxin. Plusz Dumbledore és Harry Roxmortsból hoppanál, visszára Rosmerta seprűi viszik őket.
Ezenfelül szerintem még mindig az van, hogy így egyszerű begyűjteni a kölköket, nem pedig kitenni őket egy rossz hoppanálásnak, ráadásul hoppan vizsga nélkülieket. Meg hát tradíció, igen. Nem értem, bocs, hogy mit nem értesz -nem kötekszem.
"Könyvben kristálytisztán benne van, hogy ama karácsonyon nem volt rajt a hoppanálásgátló a Roxifoxin."
Egész biztos, hogy nincs ilyen. Hop-porral mennek vissza, ami nem hoppanálás.
Így értettem, hogy meg volt engedve hogy lehessen hopp porral a kandallóba behopporozni magunkat..m
Ja, én se kötözködöm, komolyan, csak nem értem, hogy nem érted :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!