Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Harry Potter, azon belül...

Harry Potter, azon belül Roxfort Expressz kérdés?

Figyelt kérdés

Most, hogy nyáron újra van időm, ismét belemerültem a HP varázsvilágba. :D

De az jutott eszembe, hogy a Roxfort expressz mégis mi a fenének indul Londonból ha Roxfort Skóciában van?

Ha jól tudom, a varázslók szétszórtan élnek Nagy-Britanniában, mi értelme a vonatot az ország másik végéből indítani, ha a legtöbben oda is pl. hopp-porral vagy egyéb mágikus úton jutnak el?

Azt még megérteném, ha több helyen megállna és felvenné a környékről a diákokat, de így számomra teljesen érthetetlen.

Tud valaki esetleg erre magyarázatot vagy hogy Rowling miért pont Londont választotta?

2018. júl. 8. 21:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Könyvben kristálytisztán benne van, hogy ama karácsonyon nem volt rajt a hoppanálásgátló a Roxifoxin. Plusz Dumbledore és Harry Roxmortsból hoppanál, visszára Rosmerta seprűi viszik őket.

Ezenfelül szerintem még mindig az van, hogy így egyszerű begyűjteni a kölköket, nem pedig kitenni őket egy rossz hoppanálásnak, ráadásul hoppan vizsga nélkülieket. Meg hát tradíció, igen. Nem értem, bocs, hogy mit nem értesz -nem kötekszem.

2018. júl. 20. 22:23
 12/15 anonim ***** válasza:
Mert akár a kandallókban is el lehet tévedni, stb. Ez olyan, mint az, hogy van akinek van kocsija, mégis buszozik a suliba a gyerek, vagy ott laknak a városban, mégis koleszba megy. Szerintem.
2018. júl. 20. 22:26
 13/15 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, én se kötekedni akarok, de én írtam is, hogy a hoppanálás nem a legjobb ötlet. Hop-por lenne a legjobb, valószínűleg az emberek többsége Londonba is úgy jut el.
2018. júl. 21. 08:10
 14/15 anonim ***** válasza:

"Könyvben kristálytisztán benne van, hogy ama karácsonyon nem volt rajt a hoppanálásgátló a Roxifoxin."

Egész biztos, hogy nincs ilyen. Hop-porral mennek vissza, ami nem hoppanálás.

2018. júl. 21. 09:09
 15/15 anonim ***** válasza:

Így értettem, hogy meg volt engedve hogy lehessen hopp porral a kandallóba behopporozni magunkat..m

Ja, én se kötözködöm, komolyan, csak nem értem, hogy nem érted :)

2018. júl. 21. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!