Harry Potter, azon belül Roxfort Expressz kérdés?
Most, hogy nyáron újra van időm, ismét belemerültem a HP varázsvilágba. :D
De az jutott eszembe, hogy a Roxfort expressz mégis mi a fenének indul Londonból ha Roxfort Skóciában van?
Ha jól tudom, a varázslók szétszórtan élnek Nagy-Britanniában, mi értelme a vonatot az ország másik végéből indítani, ha a legtöbben oda is pl. hopp-porral vagy egyéb mágikus úton jutnak el?
Azt még megérteném, ha több helyen megállna és felvenné a környékről a diákokat, de így számomra teljesen érthetetlen.
Tud valaki esetleg erre magyarázatot vagy hogy Rowling miért pont Londont választotta?
London főváros. Próbáljuk meg átültetni a helyzetet egy hétköznapi szituációba.
Debrecenben élsz. Bécsbe (Roxfort) akarsz menni. Debrecen és Bécs közt nincs személyvonat(hopp-por v. hoppanálás). Ellenben, ha személyvonattal felutazol Pestre, onnan van közvetlen nemzetközi járat (Roxfort Express) Bécsbe.
Tegyük fel, hogy ez a nemzetközi járat sehol nem áll meg Bp és Bécs közt (ahogy a Roxfort Expressz sem áll meg sehol London és Roxmorts között). Ez esetben, hiába élsz a Bp-Bécs vonalon, így is be kell utaznod a fővárosba, hogy eljuthass Bécsbe.
Összefoglalva annyi, hogy szerintem Rowling ebből a szempontból a valóságot vette alapul. Meg aztán, szerinted hány vasútállomáson van extra, varázslattal elrejtett peron? Ha nem csak a King's Crosson, akkor sem lehet sok más helyen. Bárhonnan is nézem, a főváros a leglogikusabb választás indulási pontnak.
Köszönön szépen a válaszaitokat! :)
Igen, értem én, hogy a Roxfort expressz egyenes járat, de a könyvekből mindig úgy jött le, hogy az összes diák azon utazik, pedig szerintem időpocsékolás azoknak akik nem Londonban laknak.
Pl. hopp-porral mondjuk simán mehetnének egyenesen Roxmortsba is London helyett. :)
Azért ez simán megoldható lett volna szerintem egy felesleges hosszú utazás helyett. Plusz ne felejtsük el, hogy Roxmorts volt Nagy-Britanniában az egyetlen varázslók lakta település, na az ottani tanulók biztos nem vonatoztak. :D Azért egy fél mondat erejéig ha mondjuk meg lett volna említve, hogy pl. Harryék leszállták a vonatról és csatlakoztak a Roxmortsi diákok is, már nincs hiányérzetem, valahogy mintha erről megfeledkezett volna Rowling. :)
De az is lehet, hogy csak én gondolom már túl. :D
Már hogyne lehetne Roxmortsban hoppanálni. Dumbledore és Harry is a 6. részben hoppanáltak ott amikor indultak megkeresni a horcruxot. És nem hiszem, hogy valamelyik kocsmába vagy házba nincs hopp-por.
De a hoppanálást nem is mondtam, hisz az kiskorú diákoknak még tilos és nagykorúak se tud mindenki.
#6-o, ezt valahogy nem értem. Kényelmesebb elhoppanálni, zsupszkulccsal vagy hopporral eljuzni az expresszre mint Roxmortsba? WTF?
Értem én, hogy a vonatút színesíti a történetet meg minden, de teljesen logikátlan. Esetleg az is lehet, hogy az 1. részben Rowling még nem találta ki a hopport meg zsupszkulcsot.
A Félvér hercegben karácsony után mégis meg tudott érkezni Roxfortba mindenki hopporral és meg tudták oldani.
Olvassátok el inkább a könyvet.
Nem lehet a Roxfortból hoppanálni (nehogy már komolyan vedd a filmet!).
#7 pedig keveri a hop-porral való utazást a hoppanálással. Hop-porral lehet utazni, meg is teszik néhányszor, hoppanálni nem lehet.
Kérdező, az a tradíció, hogy vonattal utaznak, fogadd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!