Ajánlanátok angol nyelvű olvasmányt?
Figyelt kérdés
Még tanulom az angolt, így egy kicsit (de azért nem túlzottan) könnyebb nyelvezetű könyvet keresek. Ha lehet, sok párbeszéddel, mivel problémám leginkább a folyékony mondatalkotással van :)
Köszönöm előre is!
2018. júl. 3. 09:47
1/7 anonim válasza:
Tiniregények tökéletesek erre. Harry Pottert tudom ajánlani pl. Mindegy, ha már magyarul olvastad, angolul is jó.
2/7 A kérdező kommentje:
A Harry Potter nem rossz ötlet. Még nem olvastam, mivel oly sokszor megnézették velem a filmet, így nem volt kedvem hozzá :D Talán már ma elkezdem. Ment a zöld kéz!
2018. júl. 3. 20:42
3/7 anonim válasza:
Nem is baj, a Harry Potter tipikusan az az alkotás, amiből sokkal jobb a könyv, mint a film. Sokkal cselekmnéyesebb.
4/7 anonim válasza:
Könyvesboltokban szoktak lenni kifejezetten tanulóknak szóló rövidebb könyvek. A szinted alapján válogathatsz.
pl: Dr Jekyll and Mr Hyde -ot ajánlom
5/7 A kérdező kommentje:
Ránézek, köszi!
2018. júl. 4. 22:33
6/7 anonim válasza:
Nekem az első két könyv, amit angolul olvastam az a The Perks of Being a Wallflower (Stephen Chbosky) és a Struck by Lightning (Chris Colfer) voltak. Meg nem mondom, melyik volt előbb. De ha ezeket is nehéznek érzed, van a Libriben ez a színkódolt könnyített olvasmány sorozat, a húgomnak megvan jó pár, állítólag jók.
7/7 A kérdező kommentje:
Nem szeretném annyira kímélni magam, nem baj ha megizzaszt a szöveg :D
Végül is elkezdtem a Harry Pottert, és örömmel tapasztaltam, hogy néhány szó kivételével értem a szöveget, bár sokkal lassabban haladok.
Ezzel egy ideig elleszek, de megjegyzem a többit is. Köszönöm!
2018. júl. 4. 22:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!