Mi a kedvenc könyvetek?
Az a "baj", hogy nagyon sok van, és a legtöbb baromi fura és nem nagyon szoktam javasolni senkinek, mert az én speciális ízlésemnek felelnek csak meg :)
Azért van néhány "emészthetőbb":
történelmi(politikai,társadalmi): Ken Follett Évszázad-trilógia, Jeffrey Archer könyvei (most épp a Clifton krónikák című könyvsorozatát olvasom), Frei Tamás könyvsorozata
Fantasy-sci-fi(kaland) jellegű: Percy Jackson könyvsorozat Rick Riordantól, Vaják könyvsorozat Andrzej Sapkowski-tól
Pszichológiai/dráma: Prozacország (Elizabeth Wurtzel), Semmi (Jane Teller) és szintén tőle a Minden, Üvegbúra (Sylvia Plath), Beszélnünk kell Kevinről (Lionel Shriver)
Fú, bocsánat, hogy így elragadtattam magam (a többit már le sem merem írni), de nem tudok mit tenni, ha könyvekről van szó :)
Jó olvasást!
Én se tudnék egy kedvenc könyvet kiválasztani, de itt van a top 10-es listám. (Amit holnap már lehet, másképp állítanék össze.)
1.George Orwell: 1984
2. Milan Kundera: A lét elviselhetetlen könnyűsége
3. Sánta Ferenc: Az ötödik pecsét
4. Ernest Hemingway: Az öreg halász és a tenger
5. Pierre Boulle: Híd a Kwai folyón
6. Szerb Antal: Az utas és a holdvilág
7. Stephen King: A jó tanuló
8. Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet!
9. William Golding: A legyek ura
10. Edmonde Charles- Roux: Feledni Permót
George R. R. Martin: A tűz és jég dala sorozat
J. R. R. Tolkien: A hobbit, A Gyűrűk Ura trilógia, A szilmarilok
J. K. Rowling: Harry Potter sorozat
Andrej Sapkowski: Vaják sorozat
Kedvenc írómtól a kedvenc könyvem: Stephen King: Cujo
Kedvenc regénysorozatom: George R.R. Martin: A tűz és jég dala (Trónok harca)
Amúgy sok más szerzőtől is olvasok. Fenti csodák nem írnak elég gyorsan:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!