Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A HP-univerzumban kb mekkora...

A HP-univerzumban kb mekkora lehet pl. Nagy-Britannia varázslólakossága? 60-65 millió lakos közül mennyien mágusok?

Figyelt kérdés
Abból kiindulva, hogy a szigetország egyetlen varázslóiskolája a Roxfort, ahová kb. 500-600-an járhatnak, nem lehetnek olyan sokan.
2018. jún. 16. 17:29
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy lenne erről pontos adat.

Átlagot így lehet kilogikázni (bár nem hiszem, hogy ez viszonylag pontos adat lenne, nagy eltérések lehetnek):

Harryék évfolyamába negyvenen járnak. Ha ez egy átlagos adat, akkor az azt jelenti, hogy évente negyven varázsló/boszorkány születik.

A varázslók tovább élnek pár évvel, mint az emberek, legyen az átlagéletkoruk mondjuk 100 év.

Akkor negyvenszer száz ugye négyezer.

De figyelembe véve, hogy két háború is volt a huszadik században, jelentősen kevesebben is lehetnek. Plusz ugye ott volt még Grindelwald is. És alap a Tekergők évfolyamában is legalább eggyel kevesebben voltak, hiszen nem öt, hanem négy griffendéles fiú volt.

Szóval inkább háromezret mondanék. Jobb időkben akár öt-hatezren is lehetnek. A lényeg, hogy igencsak elenyésző a számuk.

(Amúgy bocsi, ha rosszul számoltam, azon gondolkodtam, hogy lehet szorzás helyett hatványozni kellett volna, de úgy nagyon nagy szám jön ki... Sosem voltam jó matekból, de a Harry Potter még erre is rávesz:D)

2018. jún. 16. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!