Miért ragaszkodik valaki a papír formátumú könyvekhez?!
Én a virtuálisakat jobban kedvelem.
Nincs is olyan gondom,hogy a sok ezer forintos könyv csalódást okoz!
(Nem csak az ingyenes letöltéseket használom.
Bookline.huról is szoktam rendelni!)
Szeretem a papír érintését, szeretem az illatát. Illatról megmondom, hogy melyik könyvemet olvasom. Minden lapozásnál beleszagolok a könyvbe.
Van kindle-öm, használom, szeretem, de személytelen.
XD
De jó hogy mindenki szereti az ebook olvasót.
Én telefonon szoktam.
Nekem a papír alapú könyv és lámpa okoz szem és fejfájást.
Bár 8 dioptriás távollátós szemüvegem van.
Nekem van e-könyvolvasóm, és tök hasznos, de a papír alapú könyveket is szeretem. Az olvasási élmény nekem még mindig papírom az igazi... szeretem a papír illatát, szeretek lapozni, szeretem a kezemben fogni a könyvet és szeretem kiálltani a polcomon olvasás után a kedvenceimet.
Sokezer Ft-os könyvet nem is veszek, mert ált. akcióban veszem a papír alapú könyveket, vagy ajándékba kérem.
Ki nem állhatom a digitális könyveket. Rengeteg PDF-em van felhalmozva a gépemen, amiket inkább kinyomtatok, mint hogy elolvassak gépen. Rövid, 50 oldalas írásokat sem vagyok képes/hajlandó elolvasni digitálisan.
A maximum, amit képernyőn olvasok, az egy cikk vagy egyéb azonos, vagy rövidebb hosszúságú írás.
A miértre nem tudok konkrétan válaszolni; nyilván preferencia. Viszont ezúttal is szeretném a pokolba kívánni azokat, akik hozzájárulnak a digitális könyvek térnyeréséhez a hagyományos könyvek rovására.
Még annyit, hogy a különböző betűtípusokat is szeretem, meg a papír színét... emlékszem, a Tüskevárat anyukám meg a bátyjai is olvasták, és mindenkinek bele volt írva a neve, meg az osztálya, emlékszem, hogy ilyen sárgásbarna, szinte leporelló vékonyságú papírra van nyomva. Vagy tudom, adott könyvet hol kell kinyitni, hogy megtaláljam az idézetet, amit keresek.
Kindle-re olyat veszek, ami nem kell a polcra, életrajzi könyveket, ilyesmit, könyv-könyvet meg csak bookdepository-ról rendelek.
Csak olyan embernek okoz csalódást "egy sok ezer forintos könyv", aki nem tudja, hogy mit akar megvenni.
Az e-könyvek egyedüli komoly előnye a mérete, pl. egy buszon kényelemesebb olvasgatni azt, mint lapozgatni mondjuk egy atlasz méretű könyvet, és itt nagyjából el is akadtam, ha az előnyeiket kell felsorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!