A Harry Potter utolsó részében, csak szerintem rontottak el egy részletet a merengős jelenetnél? (Film)
Tudom, hogy a filmben nem minden logikus, de ez már régóta foglalkoztat.
Amikor Piton oda adja Harrynek a könnycseppet, ugye ő beleönti a merengőbe.
Az emlékben van az a pillanat, amikor Dumbledore és Piton -beszélgetnek, majd Piton megidézi a patrónusát, hogy segítsen Harrynek. A következő képkocka, mikor Harry az erdőben van, meglátja az őzet, az pedig elvezeti a kardhoz. Viszont mikor ez történik, Dumbledore a történet szerint már halott.
(Remélem érthetően írtam le.)
Nekem ez egy kicsit mindig fura, mikor látom.
"Viszont mikor ez történik, Dumbledore a történet szerint már halott."
Igen. És?
"– Kémkedtem, hazudtam és az életemet kockáztattam, mert maga azt kívánta. Azt mondta, mindent azért teszünk, hogy megvédjük Lily Potter fiát. Most pedig közli, hogy úgy nevelte, mint egy leölésre szánt malacot…
– Meg vagyok hatva, Perselus – mondta őszintén Dumbledore. – Hát mégis eljutott odáig, hogy fontos magának a fiú?
– A fiú!? – mennydörögte Piton. – Expecto patronum! A pálca hegyéből kirobbant az ezüst őzsuta. Puhán a padlóra szökkent, egyszer körbenyargalt a szobában, azután kiröppent az ablakon. Dumbledore elnézte, ahogy tovaszáll, majd mikor kihunyt az ezüstös derengés, újra Piton felé fordította arcát. A szeme csordultig volt könnyel.
– Ennyi év után is?
– Örökké – felelte Piton."
Ez az emlék még jóval azelőtt játszódik, hogy Piton elküldené az erdőbe Harry segítségére a patrónusát.
Mostmár ertem 😃
Köszi szépen 😊
Így van, az későbbi emlék.
A könyvben Harryék magukkal viszik Phineas Nagellus Black portréját, aki Sirius ükapja és egyben a Roxfort igazagatóha is volt. Phineas kihallgatja őket, és megtudja, hogy a deani erdőben vannak, így átmegy a roxforti portréjába, és elárulja Pitonnak, hogy oda kell küldenie a patrónust.
Piton pedig azért van az igazgatói szobában, ahol Phineas képe is van, mert már ő az igazgató, azaz Dumbledore halott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!