Titeket ez zavarna? (könyvet írok)
zavarna titeket, ha vennétek egy könyvet és elkezdenétek olvasni és az első fejezet egy (csaj) szemszögéből lenne(íródna) pl.: Amikor megláttam azt a rétet, rögtön tudtam...
és a 2-ik meg a mesélő szemszögéből(másik helyszínen)más cselekmény) persze van köze egymáshoz
utánna megint a csaj szemszöge-> megint a mesélő stb...
zavaró lenne?
akkor szerintetek nem lenne baj:)
köszi:)ezzel most önbizalmat adtatok
Nem feltétlenül rossz, attól függ, milyen történetet írsz, mennyire illik bele.
Pl.: Joanne Harris "Urak és játékosok" c. regénye is ilyen nézőpontváltásokon alapult, és nagyon jó könyv lett. Sőt, ez adta a csattanót.
Ne haragudj, ha ez most nem tesz jót az önbizalmadnak, de szerintem így semmiképp ne írd meg. Én is könyvet írok, és rengeteget töprengtem ezen.
Fontos kérdés, hogy abban a cselekményben, ahol E/3.-ban mesélsz, szerepelne-e az a szereplő, aki alapjába véve az egész történetet meséli (aki az E/1-eknél a főszereplő). Mert ha igen, ő is ott lenne, az teljesen belezavarná az olvasót (így voltam a Breaking Downnál is, mindig belekeveredtem, hogy akkor most Jacob vagy Bella mesél?!), de ez lenne a jobbik eset.
Amit semmiképpen ne tegyél, az az, hogy úgy írod az E/3-as részeket, h "Ő" (aki az E/1-ben íródott részeknél mesél) nincs ott. Mert akkor az olyan, mintha a főszereplő mesélne (attól eltekintve, hogy nincs ott). És így máris nem válik hitelessé a történet, mert a főszereplő amikor E/1-ben mesélsz, nem tudja igazából, h mi történt, amikor E/3-ban meséltél, mégis olyan hatást kelt, hogy tudnia kéne, hiszen ő mesélt, csak mint egy láthatatlan ember.
Húh.. remélem érthető voltam.
Nah a lényeg az, hogy sztem semmiképp ne írj meg így. Válassz, hogy vagy E/1., vagy E/3. De ne vegyítsd! Még az az elfogadhatóbb, ha mindig E/1-ben írod, de más szemében látod a dolgokat (lásd: Breaking Down - Bella&Jacob).
Remélem, tudtam segíteni.
iegn:)értem
de az a szempont ami nem az E/1 lenne abban többen vannak és nem olyan fontos személyek, inkább csak fontos dolgok derülnének ott ki
és ha úgy van hogy van két csajszi és az egyik fejezet az egyik szemszöge a másik meg a másiké:)
ez jobb?
Igen, szerintem úgy jobb lenne.. De akkor egyenrangúnak kéne lenniük. De két főszereplő meg fura.. :S De ha valamelyiket a 2 közül mindenképpen alkalmaznád, akkor az utóbbi.
Utolsó válaszoló
igen 2 főszereplő, mert két szempontot mutat be
és méshogy nem tudom, csak ha mesélő mond mindent de az meg nem elég közeli nekem
úgyértem én azokat a fajta könyveket szeretem amelyekben valaki mesél az érzéseiről stb...
mert az nekem valahogy közelebbi
jobban megértem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!