Nektek mi a 3 fő szempont, amit könyv vásárlásakor figyelembe vesztek?
- tesztik-e a tartalma, leírása
- bármilyen szerző, téma, stílus, kor lehet, csak valami megfogjon benne
- elolvasom mások véleményét (moly-on)
más szempont nincs
-a cím (megfogjon, lássak benne lehetőséget)
-a borító (tetszik-e a borító, mert látom-e benne, hogy több energiát fektettek-e bele)
-leírás
De ez csak akkor, ha a boltban vásárolok, és nem mindig teljesül mindegyik... elég, ha kettő.
Ha online vásárolok, akkor előtte még keresek idézeteket a könyvből, hogy tetszik-e.
Leírás a könyv hátulján.
Ha van időm, kb 20 oldalt a boltban el szoktam olvasni, hogy lássam, valóban megfog-e.
Kririkák róla neten.
Kritikák a neten
Max. 500 Ft legyen
Tartalom
1. Kedvenc műfaj
2. Érdekes tartalom (izgalmas cselekmény, kedvelhető karakterek)
3. Ár (max. 3500)
Tartalom
Kritikák (leginkább a molyon)
Olvastam-e már az írótól, ha nem és van időm beleolvasok.
Először amit igazán megnézek, az a borító. Ha tetszik a borító, akkor a tartalmat is elolvasom. (de ha sok időm van, akkor nem csak a borító alapján ítélek, hanem több könyv tartalmát elolvasom, a borítótól függően.) Illetve a címet is megszoktam nézni, ha kapós a cím, akkor rögtön olvasom is a tartalmat.
Illetve szoktam nézni interneten véleményeket (főleg molyon).
Szóval leginkább borító, tartalom, vélemények.
Kell, vagy nem kell.
Ha kell, megveszem. Ha nincs szükségem rá, nem veszem meg.
- műfaj, témakör (pl.: romantikus, történelmi, kaland, fantasy, ...)
- leírás a könyv hátulján
- idézet a borítón más írótól, vagy a könyvvel kapcsolatban (pl.: Párválasztó sorozat)
- ha van esély beleolvasni, akkor mennyire hosszú és közben fordulatos; szeretem, ha egy történet hosszan tart, miközben fordulatos a cselekmény
- nem kiszámítható, hanem egyedi megoldások az író részéről (beleolvasás, leírás alkalmával ízelítőt lehet belőle kapni, hogy mennyire egyedülálló)
- a cím mennyire kapcsolódik a könyvhöz, mennyire segít betájolni akár utólag, hogy milyen műfajú; ha a tényleges műfaj és a címből sejthető nem egyezik, kissé jobban átgondolom a megvételét és fontossági sorrendben hátrébb kerül
- a várható tartalom cím és leírás alapján, meg részletből ítélve, már ha van
- ismerem-e az író stílusát, ha igen, akkor szeretem-e
- mennyire érint meg akkor, amikor "összefutok" vele; ébreszt-e bármi gondolatot már akár a leírás; közömbös könyvet soha nem veszek, max interneten pdf-ben olvasom el
- aktuális gondolataimhoz mennyire kapcsolódik, vagy vonja el a figyelmem róla
- mennyire lehet belefolyni a cselekménybe
- ár-érték arány, a tartalom, oldalszám és maga a könyv árának függvényében
- lehet belőle hasznom (lelki fejlődés, bizonyos kérdések átgondolása)
- ajánlották-e, vagy hallottam-e róla és ha igen, mennyire tűnt akkor identikusnak számomra
- fent van-e pdf formátumban az interneten; ha igen, letöltöm, elolvasom és ha tetszik megveszem, hogy többször is olvashassam a fényérzékeny szemem miatt :)
Kb ennyi szempont alapján.
Van egy fontossági listám, mivel saját budget-ből veszem a könyveim és gyorsan "falom" őket. Ami elöl van, azt előbb veszem, mint ami hátul. Pénzkeret nincs, viszont sokat várok, hogy legyen emiatt leárazás, es olyankor spórolok vele egy keveset, miután a könyvek amelyek többé-kevésbé megfelelnek a kritériumaimnak mostanában 4000 foeint körül mozognak alapárban.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!