11/18 anonim válasza:
Mint műfaj a fantasy is elég tág témakör. Több alműfaja is van. Te melyikre gondoltál inkább? Epikus(high vagy low), urban vagy dark?
Azért kérdem, mert így pontosabb választ kapsz, hogy mi érdekel jobban, nem pedig ömlesztve mindent. ;D
12/18 A kérdező kommentje:
Hát legjobban a darkot szeretem azután az urbant és a legvégén az epikus áll.
2018. máj. 30. 18:27
13/18 anonim válasza:
Ha dark akkor tényleg Brent Weeks könyvei. :D Még a Fényhozót is hozzávenném.
Am aki Tolkient ajánlotta, tényleg alapmű, de nem fantasy.
14/18 anonim válasza:
Tolkien miért ne lenne fantasy? Varázslat, Képzeletbeli lények és kitalált helyek vannak benne szóval fantázia szüleménye vagyis fantasy.
15/18 anonim válasza:
Akik alaposabban ismerik a műveit, tudják, hogy nem sorolható a fantasy kategóriába. Amit tolkien alkotott az mesterséges mítosz (mythopoeia)
16/18 anonim válasza:
Illetve amiket felsoroltál, azok sem teljesen helytállóak. :D Klasszikus fantasys értelemben vett varázslat nincs benne, illetve a helyszín sem teljesen kitalált, igazából Tolkien Ardája az a mi földünk csak az emberiség történelme előtti időkből.
17/18 anonim válasza:
Ezeket én is tudom hogy inkább alternatív mítosz lenne de azért mégis fantasy.
18/18 anonim válasza:
Olvasd el a cikket. :) Rá lehet fogni végül is a fantasy jelzőt... De ha csak az alapján fantasynek skatulyáznánk, hogy vannak benne fantázia lények, stb, akkor az Odüsszeia meg az Iliász is fantasy így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!